Vat geen kou in een rolstoel

vat-geen-kou-in-een-rolstoelVat geen kou in een rolstoel 

De lente staat weer voor de deur en dat is zeer fijn! Maar zeker in deze tijd van het jaar is het erg belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Het lijkt namelijk alsof het warm is buiten omdat de zon schijnt, maar vaak is het nog best frisjes! 

Zorg er daarom goed voor dat u geen kou vat in een rolstoel wanneer u buiten op pad bent. Een griepje oplopen kan namelijk erg vervelend zijn. Daarnaast zit u niet prettig in uw rolstoel als u het koud heeft.

Stelt u zich voor, het is zondagmiddag en uw kinderen komen langs voor een kopje thee. Buiten schijnt de zon en uw zoon stelt voor om lekker even een stevig eindje te gaan wandelen met de hele familie. Dan is het prettig als u daar evenveel van kunt genieten als zij. Daarbij is het zeer belangrijk dat u geen kou vat in een rolstoel, want dat is erg vervelend.

Warm en comfortabel op pad gaan

Zowel een rolstoelkussen als een schootkleed zorgen ervoor dat u of de inzittende in de rolstoel het lekker warm heeft. Daarnaast is het ook erg comfortabel! Vat geen kou in een rolstoel door middel van deze twee fijne hulpmiddelen. Een rolstoelkussen plaatst u gemakkelijk in de zitting van de rolstoel en is extra dik. Dit is fijn omdat het aan de ene kant lekker zit, en aan de andere kant weerstand biedt tegen de koude tocht van onder de rolstoel.

Een schootkleed is een waterdicht kleed dat u over de benen kunt leggen. Zowel rond de middel als rond de voeten is deze goed af te sluiten. Hiermee bent u dus niet alleen tegen kou en tocht beschermd, maar ook tegen regen! Dus mocht het zonnetje onverhoopt stoppen met schijnen, blijft u toch lekker warm en droog…

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?