Veilig de winter door met Tomzorg

Veilig de winter doorVeilig de Winter door met Tomzorg

Veilig de winter door voor senioren is een belangrijk onderwerp. Veel ongelukken gebeuren Tijdens en rond de winterperiode. Ouderen zijn vaak minder mobiel, verminderd reactievermogen en hebben veelal een wat minder evenwichtsgevoel.  Dit in combinatie met door regenval,  bladeren en vorst veroorzaakt gladde wegen maar ook windstoten geven en grote kans op vallen en uitglijden.

Er zijn veel producten op de markt die de senioren meer zekerheid geven om in deze periode mobiel te blijven zonder groot val risico.

Bij veel wind of windvlagen

Bij veel wind of windvlagen is he belangrijk dat senioren zich aan iets kunnen vasthouden, of wat meer zekerheid geven tijdens het lopen. Een eenvoudige rollator en een goede wandelstok zijn hiervoor zeer veilige hulpmiddelen om ongevallen tegen te gaan.

Daarnaast tijdens gladheid zijn muurbeugels, drempelhulpen, anti-slip pinnen onder krukken en stokken, anti-slip hoezen met  spikes voor om de schoenen maar ook zout om ijsvorming tegen te gaan en een goede sneeuwruimer niet te vergeten hulpmiddelen!

Af- en op-stapjes

Allereerst is het belangrijk dat er bij af- en op- stapjes altijd een mogelijkheid is om je aan vast te houden. Dus bij deze plaatsen makkelijk te pakken muurbeugels plaatsen , is een goede oplossing.  Ook de hoogte van de op-,  af- stapjes/ drempels is belangrijk te reduceren d.m.v. drempelhulpen met een goede anti-slip-laag. Senioren hoeven dan minder grote stappen te nemen of hun rollator/rolstoel/scootmobiel over deze hoge drempels te rijden.

Gladheid bij sneeuw en/of ijs

Tijdens gladheid i.v.m. sneeuw of ijs dan zijn pinnen onder krukken/stokken en schoenen de beste accessoires om vallen tegen te gaan. Al deze artikelen zijn nu in de herfst al volop beschikbaar dus belangrijk deze artikelen al aan te schaffen voordat de gladheid door vorst invalt en voordat deze alweer uitverkocht zijn.

Natuurlijk is voorkomen de allerbeste oplossing en d.m.v. een emmer wegen- zout ( een kilo wegen-zout is al voldoende voor 10M2 ijsvrij te houden) en een goede sneeuwschuiver is ieder geval de directe omgeving al veilig te maken!

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?