Verhoogde toiletbril: langer thuis wonen zonder verbouwing

Verhoogde toiletbril: een simpele oplossing met groot resultaat.

Als ouderen minder mobiel worden denken velen dat de keuze is óf naar een verzorgingshuis, óf met veel moeite, gedoe en geld het eigen huis verbouwen. Dat hoeft helemaal niet. Als u nog veel zelf kunt maar bij sommige dingen wat steun nodig heeft, kunt u veel kleine dingen doen om nog een hele tijd thuis te wonen.

Het toilet is één van de dingen waarvan het gebruik lastig kan worden maar waar u met weinig hulpmiddelen weer prettig gebruik van kunt maken. Het toilet zelf heeft vaak een lage zit waarvan het maar moeilijk opstaan is. Anders dan bij een stoel zijn er geen leuningen en is er aan de betegelde wanden doorgaans ook geen houvast. Eigenlijk zou het toilet wat hoger moeten zijn.

Toiletverhoger Tess

Toiletverhoger

Dat kan met een toiletverhoger. Deze plaatst u eenvoudig op uw toilet – daar heeft u zelfs niet eens gereedschap bij nodig. Omdat de bestaande toiletbril en deksel hiermee vervallen, hebben alle verhoogde toiletbrillen van Tomzorg een bril en deksel.

Verhoogde toiletbril met leuningen

Verhoogde toiletbril met leuningen

Wilt u behalve een verhoogde toiletbril ook iets om op te leunen? Kiest u dan voor een toiletverhoger met leuningen. Deze verhoger heeft twee armleuningen die opklapbaar zijn zodat u steun heeft bij het opstaan en gaan zitten, maar de leuningen niet in de weg zitten.

Handgrepen en beugels

Handgreep naast toilet

Hoeft u geen verhoogde toiletbril maar wilt u wél wat sta op hulp bij het toilet? Dan is een handgreep een goed idee. Bijvoorbeeld deze of de handgreep met wc-rolhouder.

Behalve een verhoogde toiletbril, zijn er ook andere hulpmiddelen, zoals een toiletoverzet of toiletstoel. Over al deze mogelijkheden leest op deze pagina. En voor de rest van de badkamer hebben we ook handige hulpmiddelen, zoals een douchekruk of een badlift.

 

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?