Verlichting op de rollator

Verlichting op de rollator Verlichting op de rollator

Verlichting op de rollator – heeft u dat eigenlijk? De wintertijd is weer ingegaan en ineens is het ’s middags een stuk sneller donker. Al voordat de winkels sluiten gaan de straatlantaarns aan en bent u een stuk minder goed zichtbaar. Voor uw eigen veiligheid is het goed om eens te kijken naar verlichting op de rollator – of rolstoel. Verlichting kan op twee manieren: met een lampje of met reflectoren.

Reflectoren op de rollator

Alle buitenrollators van Tomzorg hebben reflectoren. Net als bij auto’s, fietsen en andere vervoermiddelen weerkaatsen deze het licht van tegenliggers en verkeer dat van achteren komt. Zij zien u tijdig en houden rekening met u, waardoor u met een veilig gevoel kunt lopen.

Voor goed functioneren van de reflectoren is het wel belangrijk dat u ze schoon houdt. Na verloop van tijd kan er vuil op de reflectoren komen, zoals opgespat regenwater met modder. Als dat het geval is, werken ze minder goed. Controleer dus af en toe of de reflectoren op de rollator nog schoon en goed zichtbaar zijn. Zorg er ook voor dat er tijdens het lopen niet bijvoorbeeld een handtas of jas voor de reflectoren hangt, anders zien anderen ze niet.

Verlichting op de rollator

Behalve het licht van anderen reflecteren, kunt u ook zorgen dat u zelf verlichting op de rollator heeft. De Topro-serie rollators heeft een ledlamp die u bevestigt aan het frame van de rollator en die wel wat lijkt op een zaklamp. De lamp schijnt naar voren en geeft u dus ook wat meer zicht. Ook heeft de Topro-serie een verlichting met val-alarm. Deze lamp gaat eenvoudig aan doormiddel van een grote knop bovenop de lamp.

Als u verlichting op de rollator wilt, kunt u ook fietslampjes gebruiken. Deze haalt u dan bij de fietsenmaker of de Hema, en bevestigt ze bijvoorbeeld aan de remkabel of het mandje.

Met onderhouden reflectoren en verlichting op de rollator kunt u ook op donkere winterdagen gerust op pad.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?