Wandbeugels: heeft u genoeg steun in huis?

wandbeugels heeft u genoeg steun in huisWandbeugels: heeft u genoeg steun in huis?

Wandbeugels en handgrepen bieden extra steun in en rond huis voor wanneer u wat slechter ter been bent of wat onzekerder beweegt. U kunt die steun dan goed gebruiken bijvoorbeeld in de hal bij het aan- en uittrekken van de schoenen, bij de trap om de eerste trede en laatste trede op te stappen, in het toilet voor gemakkelijk gaan zitten en weer opstaan, en natuurlijk de badkamer, waar het gauw vochtig en glad is.

Wandbeugels en handgrepen bij Tomzorg

Er zijn verschillende soorten wandbeugels en handgrepen wat betreft gebruik en bevestiging.

Traphandgreep

In sommige woningen loopt de leuning van de trap niet helemaal door tot de laatste treden. U staat dan gauw instabiel. De traphandgreep is speciaal gevormd om aan de staander van de trapleuning te monteren.

Pakpaal

Een pakpaal met handgreep wordt veel gebruikt in de badkamer. Hij heeft een zwenkbare handgreep die op iedere 45 graden vastklikt en op vier verschillende hoogtes is vast te pakken. U kunt de pakpaal in vrijwel elke ruimte monteren, of hem klemmen tussen plafond en vloer zodat de paal flexibeler gebruikt kan worden.

Handgreep toilet

Opstaan en gaan zitten op het toilet vergt vrij veel kracht in benen en knieƫn, en evenwicht. Ook hangt de toiletrol soms op een onhandige plaats waardoor u ver moet reiken. Een speciale handgreep voor het toilet helpt u bij deze twee dingen. U kunt de handgreep eventueel combineren met een toiletverhoger, die u vindt op onze pagina met toilethulpmiddelen.

Standaard wandbeugels en handgrepen

Naast deze specifieke wandbeugels zijn er natuurlijk ook handgrepen en wandbeugels die u eigenlijk overal kunt monteren als extra steun; in de douche, naast de trap, bij de deur of buiten bij bijvoorbeeld een opstapje naar de voordeur. Wandbeugels kunnen met permanente montage bevestigd worden (veelal schroeven) of met zuignappen voor gladde ondergronden (vaak voor tijdelijk gebruik in de badkamer).

Verder heeft Tomzorg nog een sta-op-handvat voor wandelstokken en krukken, een grijpstok en een beenheffer. Kijk hier voor alle wandbeugels en handgrepen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?