Wandelstok kopen: welke soort kiest u?

Wandelstok kopen kan als u jong of oud bent, en of u nu permanent een steuntje kunt gebruiken of maar tijdelijk een stok nodig heeft.

Wandelstok kopen: welke soort?

U kunt verschillende soorten wandelstok kopen, afhankelijk van uw wensen en hoe u hem wilt gebruiken. Dit zijn een paar voorbeelden van soorten wandelstokken:

Wandelstok kopen vierpootVierpoot wandelstok

Een vierpoot wandelstok kan zelfstandig staan, waardoor hij extra stabiel is. De vierpoot wandelstok van Tomzorg heeft een gebogen bovendeel, waardoor het gewicht direct boven de steel zit: extra veilig. Dit geeft tijdens het lopen extra veiligheid.

Opvouwbare wandelstok kopen

Als u niet altijd gebruik maakt van uw wandelstok maar hem wel graag bij u heeft, is een opvouwbare wandelstok een uitkomst. Die van Tomzorg is opvouwbaar in vier delen en heeft een bijgeleverde opberghoes.

Wandelstok kopen zitjeWandelstok met zitje

Een wandelstok met zitje geeft niet alleen steun tijdens het lopen, maar dankzij het zitje kunt u onderweg ook even uitrusten. Ideaal als u bekenden tegen komt of langs het sportveld staat te kijken.

Lichtgewicht wandelstok

Een wandelstok moet steun bieden tijdens het lopen maar mag zelf natuurlijk niet te zwaar zijn. Als u merkt dat u gaat slepen met de stok, is een lichtgewicht wandelstok kopen misschien een goed idee.

Goede grip op de wandelstok

Wandelstok kopen comfortgripNatuurlijk is niet alleen de stok zelf maar ook het handvat belangrijk. Als u bijvoorbeeld reuma heeft, kan het leunen op een wandelstok pijnlijk zijn. Hiervoor bestaan er wandelstokken met anatomisch gevormd handvat. Ook zijn er stokken met ‘gewone’ comfortgrip.

Accessoires voor de wandelstok

Met accessoires maakt u het gebruik van de wandelstok nog aangenamer. Hierbij kunt u denken aan een polsbandje om de wandelstok bij de hand te hebben, maar wel de handen vrij. Of een krukkikker, waarmee u de wandelstok als het ware aan de tafel, toonbank enz. kunt hangen. En met een stokhouder kunt u de wandelstok meenemen op de rollator.

Een wandelstok kopen is lastig. Tomzorg helpt u graag de juiste wandelstok uit te kiezen.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?