Wandelstokken kopen: voor elke wandelaar wat wils

Wandelstokken kopenWandelstokken kopen. Was het vroeger vooral voor ouderen en mensen die slecht ter been waren, tegenwoordig kent de wandelstok veel meer doelgroepen. Bergwandelaars, Nordic Walkers en ook gewoon wandelaars die het prettig vinden om met een stok te lopen. Met een wandelstok loopt u namelijk beter.

Wandelstokken kopen: de voordelen

Wandelstokken kopen gebeurt dus door allerlei mensen, omdat het vele voordelen heeft. Bijvoorbeeld:

  • Met een stok loopt u rechterop. Deze rechte houding is goed voor uw rug en zal rugklachten verminderen of voorkomen.
  • Lopen met een stok is veiliger. De stok geeft een steunpunt om het evenwicht te bewaren.
  • Hierdoor loopt u ook zekerder, wat de kans op ongelukken ook verkleint: wie aarzelend loopt zal sneller zijn voet een keer verkeerd neerzetten.
  • Hellingafwaarts helpt een stok afremmen en de klappen op knieën en heupgewrichten opvangen.
  • Hellingopwaarts ontlast een stok de benen, door wat meer van de armen en schouders te vragen.

Welke stok is goed voor mij?

Wandelstokken kopen vierpootWilt u wandelstokken kopen, dan moet u weten welke goed is voor u. Bij Tomzorg hebben we verschillende soorten:

  • Een vierpoot wandelstok kan zelfstandig staan en is dus extra stabiel is. De vierpoot heeft een gebogen bovendeel, waardoor het gewicht van de gebruiker direct boven de steel zit: extra veilig en vraagt minder kracht.
  • Als u uw wandelstok graag bij u heeft maar hem niet altijd gebruikt, is een opvouwbare wandelstok een uitkomst. De opvouwbare wandelstok van Tomzorg is vouwt u op in vier delen en stopt u gemakkelijk in bijgeleverde opberghoes.
  • Een wandelstok met zitje geeft als stok steun tijdens het lopen, maar dankzij het zitje kunt u ook onderweg even uitrusten. Ideaal als u vermoeid bent tijdens het wandelen of voor een bijvoorbeeld een praatje in het park.

Deze en andere wandelstokken en accessoires vindt u in onze winkel. Kijk op de wandelstokken kopen pagina: met welke stok gaat u lopen?

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?