Wandelstokken voor jong en oud gebruiken

WandelstokkenWaar wandelstokken vroeger voornamelijk gebruikt werden door mensen die slecht ter been waren, kunt u ook een wandelstok kopen als hulpmiddel tijdens het wandelen. Kijk maar eens naar het ‘Nordic walking’, waar het gebruik van wandelstokken centraal staat. Niet alleen bij lichamelijke klachten of blessures biedt een wandelstok ondersteuning, er zijn namelijk ook voordelen van het hulpmiddel voor mensen die nog heel fit zijn. Tijdens lange wandelingen of met belasting op uw rug zoals een rugzak, kunt u uw benen, knieën en onderrug behoorlijk belasten. Door een wandelstok te kopen en deze te gebruiken tijdens het wandelen, kan de belasting een stuk verlicht worden.

Wandelstok kopen én gebruiken

Mensen die een wandelstok kopen, weten niet automatisch hoe zij het hulpmiddel moeten gebruiken. Zo wordt de stok wel meegenomen tijdens het wandelen, maar wordt het hulpmiddel niet actief gebruikt. De stok wordt meegesleept of zo nu en dan eens op de grond getikt, maar dit is niet de reden waarom u eerder een wandelstok wilde kopen! Wandelstokken moeten namelijk op een actieve manier gebruikt worden om uw lichaam goed te ondersteunen. Het kan daarom verstandig zijn om na het wandelstok kopen, even te oefenen hoe u het hulpmiddel kunt gebruiken. Belangrijk is dat de stok stevig op de grond geplaatst wordt en dat u er bewust op steunt met armen en bovenlichaam.

Wandelstok kopen bij Tomzorg

Wanneer u van plan bent om een wandelstokken te kopen, dan is het belangrijk dat u weet welke maat de stok moet hebben. Trek voor het meten uw schoenen aan die het meeste worden gedragen, omdat verschillende schoenen ook een andere hoogte kunnen hebben. Door te kiezen voor de schoenen die u het meeste draagt, dan is de hoogte van de wandelstok hierop afgemeten. Laat vervolgens uw armen langs uw lichaam hangen en meet vanaf de grond tot aan uw pols, om de totale lengte inclusief de handgreep van de stok te bepalen. Bij Tomzorg kunt u een wandelstok kopen in het gewenste formaat en u heeft de keuze uit verschillende opties. Zo kunt u een wandelstok kopen met verschillende soorten handvaten en ook accessoires voor wandelstokken zijn te vinden op onze website. Via de website kunt u uw nieuwe wandelstok eenvoudig online kopen en profiteren van onze gratis levering op alle wandelstokken.

Was dit artikel nuttig?

Related Articles

Leave A Comment?