Breedte rolstoel en/of rollator zelf meten? Met een klein beetje hulp kunt u het zelf!

De breedte van uw rolstoel en/of rollator kunt u zelf meten. De breedte van een rolstoel, rollator en/of duwstoel is erg belangrijk voor het zitcomfort. Omdat niet iedereen even breed is, kiest iedereen een andere breedte rolstoel. We helpen u graag met het meten. Hieronder staat beschreven hoe u dat zelf kunt doen.

Waar let u op voor de breedte rolstoel?

Bijna alle rolstoelen hebben verschillende zitbreedtes. Voor het berekenen van de juiste breedte rolstoel moet men uitgaan van de breedte van de heupen maar ook de mate van de gewenste beweeglijkheid in de rolstoel. De ene persoon zit graag stevig in de stoel geklemd, waar de andere misschien liever wat bewegingsvrijheid heeft. Neemt u vaak een deken mee voor over uw benen, dan dient u daar ook rekening mee te houden. Want alles wat u mee neemt, neemt natuurlijk ook ruimte in beslag. Als u veel tijd doorbrengt in uw rolstoel, wilt u natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Deze comfortabele zit is met de juiste breedte rolstoel te garanderen.

Breedte rolstoel en/of rollator meten: zo doet u dat

De meest eenvoudige methode om de juiste breedte rolstoel te bepalen is om uw heupen op te meten en dan voor beide zijdes 2 cm er bij op te tellen (totaal 4 cm) en zo komt u dan aan de juiste breedte.

Rolstoel rekensom: heupbreedte + 4 cm = breedte rolstoel

Rollator rekensom: Heupbreedte +1 cm = minimale ruimte die u nodig heeft om goed te kunnen zitten op de zitting.

Nu u weet hoe u de breedte rolstoel bepaalt kunt u terug naar alle rolstoelen en/of duwstoelen en daar de juiste maat kiezen.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general