Deze supplementen helpen jou bij het afvallen

Afvallen kan flink lastig zijn als je ouder wordt. Vroeger kon je eten wat je wilde, zonder ook maar een gram aan te komen. Maar nu gaat het bewegen toch wat lastiger en blijft het vet sneller aan je kleven. Gelukkig zijn er verschillende, natuurlijke supplementen en voedingsproducten die kunnen helpen om de kilo’s er weer af te krijgen.

Groene thee

Groene thee is niet alleen een heerlijke verwarmende drank, maar het bevat ook verschillende stofjes die je stofwisseling een boost geven. Thee bevat catechinen, dat is een stof die de stofwisseling in je lichaam versnelt, waardoor het vet sneller wordt afgebroken. Groene thee bevat van alle theesoorten de grootste hoeveelheid van deze stof. Daarnaast bevat thee een gezonde dosis cafeïne. Daardoor gaat je lichaam nog meer energie verbranden. Door de combinatie van cafeïne en catechinen is groene thee de perfecte ondersteuning bij het afvallen.

Appelazijn

Hoewel de smaak misschien wat wrang is, kan appelazijn een krachtig supplement zijn voor gewichtsverlies. Appelazijn draagt namelijk bij aan een betere stofwisseling. Maar het zorgt ook voor een verzadigd gevoel. Er zit een vezel in die zich uitzet in je buik. Zo heb jij minder snel trek in die ongezonde snack. Je moet deze azijn wel mixen met water. Twee theelepels appelazijn met 200 milliliter is een goede verhouding.

Cafeïne

Cafeïne is niet alleen goed voor een energieboost, maar het is ook een goede fatburner. Het stimuleert je stofwisseling en vetverbranding. Of je nu kiest voor cafeïnepillen of een extra kopje koffie, dit supplement kan je helpen om die extra kilo’s kwijt te raken terwijl je je energiek voelt. Daarnaast vermindert cafeïne je hongergevoel. Dat kan handig zijn als je op dieet bent. Maar wees wel voorzichtig, te veel cafeïne kan leiden tot slapeloosheid, een nerveus gevoel en soms zelfs tot hartkloppingen.

Psyllium

Psyllium is een vezel afkomstig van de plantago ovata plant. De vezel staat bekend om zijn vermogen om de eetlust te verminderen en een vol gevoel te geven. Hierdoor eet je vanzelf minder en val je dus sneller af. Het supplement is onder andere in poedervorm te verkrijgen. Het is wel belangrijk dat je genoeg water drinkt bij het gebruik van dit product.

Hoewel supplementen zeker kunnen helpen bij het versnellen van je gewichtsverlies, is het belangrijk om te beseffen dat het geen wondermiddelen zijn. Een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging zullen altijd het meeste invloed hebben op hoeveel je afvalt. Maar met de juiste aanpak en een beetje hulp van deze supplementen, ben je goed op weg naar een slanker en gezonder lichaam.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general