Diëtist vergoeding

Een zorgverzekering vergoedt vele gezondheidszorgdiensten, waaronder dieetadvies van een diëtist. Dieetadvies is belangrijk voor mensen die het moeilijk hebben met voeding gerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, of obesitas. In dit artikel bespreken we hoe dieetadvies vergoed wordt door je zorgverzekering, welke voorwaarden er gelden en wat je kunt verwachten bij het zoeken naar een vergoeding voor de diëtist.

Wordt een diëtist vergoed?

Ja, dieetadvies van een diëtist wordt (gedeeltelijk) vergoed uit de basisverzekering. Per jaar wordt er een vergoeding geboden voor drie behandeluren dieetadvies. Heb jij meer dan 3 uur dieetadvies nodig? Dan kun je hiervoor een aanvullende zorgverzekering afsluiten. De eerste intake van de diëtist kost gemiddeld € 60,- tot € 70,-. Gaat het om een vervolgafspraak, dan kost dit al snel € 15,- tot € 17,50 per 15 minuten.

Waar moet je op letten bij vergoeding diëtist?

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als het gaat om vergoeding voor een diëtist:

  • Eigen risico: Aangezien de basisverzekering de eerste drie uur dieetadvies vergoedt, geldt hiervoor wel het eigen risico. Het eigen risico is niet van toepassing als de diëtist onderdeel is van ketenzorg of als je jonger dan 18 jaar bent.
  • Verwijzing: Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist om in aanmerking te komen voor vergoeding van dieetadvies. Je hebt wel een goede reden nodig, bijvoorbeeld bij klachten met over- of ondergewicht of andere gezondheidsproblemen. Let op: als je naar een diëtist gaat die geen contract heeft met je zorgverzekeraar, heb je vaak een verwijzingsbrief nodig.
  • Gekwalificeerde diëtist: De diëtist moet ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici, wat aantoont dat de diëtist voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen.
  • Medische zaken: Als er sprake is van medische noodzaak, dan heb je een verwijsbrief nodig met een medische indicatie van je huisarts. Zo heeft de diëtist alle relevante informatie zodat hij/zij jou kan helpen.

Aanvullende zorgverzekering voor dieetadvies

Als je meer dan drie uur dieetadvies per jaar nodig hebt, heb je de optie om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten die extra dieetadvies dekt. De dekking en voorwaarden van aanvullende verzekeringen verschillen per zorgverzekeraar, dus het is belangrijk om goed de polisvoorwaarden te lezen en verschillende opties te vergelijken.

Tip! Heb jij een diëtist nodig? Ga dan eerst je zorgverzekering vergelijken. De premies van verzekeraars verschillen fors. Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het meest complete aanbod zorgverzekeringen in Nederland. Zo kies jij de voordeligste zorgverzekering die past bij jouw zorgwensen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general