Dit zijn BBQ producten waarmee jij je gezonde dieet kan voortzetten

Lekker grillen op de barbecue is gezellig en het is nog lekker ook. Niet alles wat je op de barbecue legt is echter even gezond. Daardoor leeft er in sommige kringen een negatief sentiment rondom deze vorm van buiten koken ontstaan. Dit is echter nergens voor nodig, want er zijn genoeg BBQ producten waarmee je gewoon jouw gezonde dieet kan volhouden. Zo kan je dus toch genieten van al het plezier dat dit soort momenten met zich meebrengt. De volgende tips zullen je daarbij helpen.

Kiezen voor vlees

Op de barbecue hoort natuurlijk vlees. Dit kan ook gewoon in een gezond dieet, tenzij je volledig vegetarisch wilt leven. Is dit niet het geval? Dan kan je voor magere soorten zoals een stukje biefstuk of wat gevogelte gaan. Dit past goed in gezonde diëten, die bijvoorbeeld om de inname van voldoende eiwitten draaien. Wil je meer weten over de mogelijkheden, dan is het slim om een specialist te raadplegen. Bezoek de website voor meer informatie over vlees. Zo weet je al snel precies wat wel en niet kan als je aan de slag gaat met de barbecue.

Kiezen voor groen

Je kan ook groen barbecueën. Naast BBQ vlees kopen, zorg je dan ook voor groentes die geschikt zijn voor op de gril. Bloemkool, broccoli en zoete aardappel zijn enkele voorbeelden van goede mogelijkheden die je hebt om er een lekkere maaltijd van te maken. Het leukste is het om er spiesjes van te maken. Een andere optie is het om te grillen op aluminiumfolie. Dan kan je er kruiden bij doen en kan je een echte smaakexplosie verwachten wanneer je het opeet. Zo kom je ook nog eens heel dicht bij de echte barbecue-ervaring zoals je die met vlees hebt.

Kiezen voor vis

Natuurlijk zijn er ook voor de hand liggende keuzes als het gaat om gezond barbecueën. Je kan immers ook gewoon voor vis kiezen. Het is wel heel lekker om een visje te grillen en van de heerlijke smaak ervan te genieten. Bovendien zijn de vele voordelen van vis, vooral de vette soorten, natuurlijk ruimschoots bekend. Zo kan je dus pas echt stellen dat je op een gezonde manier geniet van alles wat de barbecue te bieden heeft. Vis kan je in vele soorten kopen en op vele manieren bereiden. Zo kan je dus ook iedere keer weer iets nieuws ontdekken.

Kiezen voor gezonde bijgerechten

Het is niet alleen belangrijk om goed te letten op de hoofdproducten. Ook de bijgerechten en alles wat je rondom het vlees of de vis neemt moet natuurlijk wel gezond zijn. Zo is het slim om geen alcohol of limonade te nemen, maar gewoon een glaasje water bij het barbecuediner te nemen. Neem ook geen wit, maar volkoren stokbrood erbij. Door op die manier naar alle verschillende producten te kijken, kan je jouw maaltijd alleen maar nog gezonder maken. Zo past het perfect in jouw dieet en hoef je dus ook niets van de gezelligheid te missen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general