Review Dyson Airwrap. Hoe werkt dit populaire product? Ontdek onze ervaring!

De is misschien wel de meest bekende stijltang van dit moment. De Airwrap wordt veel verkocht en dat is gezien de hoge prijs aan de ene kant best opvallend. Dit moet betekenen dat de kwaliteit uitstekend is. Wij waren daar erg benieuwd naar en hebben de Dyson Airwrap getest.

In deze review kijken we naar alle aspecten van de Dyson Airwrap. Dit apparaat biedt veel mogelijkheden. We maken een vergelijking met een professionele stylist. Wie denk jij dat beter is? De stylist of de Dyson Airwrap? Je ontdekt het in deze review.

Wat is de Dyson Airwrap?

De volledige naam van deze stijltang is . Het bedrijf Dyson komt uit Engeland en is in 1991 opgericht. Behalve producten voor haarstyling zijn ook de stofzuigers, kachels en andere huishoudelijke apparaten van Dyson bekend.

De Airwrap is ontworpen voor verschillende haartypes. Daar komen we straks nog uitgebreid op terug. Op de website van Dyson staat namelijk per haarstijl aangegeven hoe je het best te werk kunt gaan.

In deze stijltang zit een krachtige motor, waarmee je haar perfect steil of krullend kunt maken. Een van de unieke kenmerken van deze Dyson krultang is de intelligente warmteregeling. De Airwrap Long Complete hoeft geen extreme hitte te gebruiken om te stylen. Hitte op hitte vindt je haar niet zo leuk. Bij de Dyson Airwrap komt de temperatuur nooit boven de 150 graden Celsius, zodat je haar niet beschadigd raakt.

Dyson Airwrap opzetstukken

De wordt geleverd met zes opzetstukken. Dit zijn opzetstukken van 30 en 40 millimeter, een zachte gladmakende borstel, een stevige gladmakende borstel en een ronde volumeborstel. Je kunt werkelijk alle kapsels maken met dit apparaat.

Het opzetstuk met een diameter van 40 millimeter is ideaal als je losse en veerkrachtige krullen en golven in één richting wilt. Dit opzetstuk gebruik je als je lang haar hebt. Ook het Airwrap opzetstuk van 30 millimeter is ontworpen voor mensen met lang haar. Je maakt hiermee linksom en rechtsom draaiende krullen met volume.

Met de zachte gladmakende borstel breng je fijn haar in model. Dankzij een luchtstroom genaamd Coanda kun je perfect steil haar creëren. Het Coanda-effect zorgt ervoor dat een vloeistof in één beweging een gebold oppervlak volgt. Voor je haar betekent dit dat je langere haren over de kortere bewegen. Het Coanda-effect verhult dan ook beschadigd of gebroken haar. Een extra voordeel is dat je haar niet volledig droog hoeft te zijn voordat jet met de styling begint. Voor 80 procent droog is al genoeg.

Volume of liever glad en strak?

Een van de grote kwaliteiten van de Dyson Airwrap is dat je oneindig veel mogelijkheden hebt. Met de ronde volumeborstel geef je je haar extra volume. De spanning die tijdens het stylen ontstaat, brengt je haar in model.

Met de stevige gladmakende borstel wordt haar dat snel pluist extra glad gemaakt. Dit is ideaal als je steil haar hebt of wilt hebben. Ook hier speelt het Coanda-effect een belangrijke rol.

Dyson Airwrap: stylen en drogen in 1

Het zesde en laatste opzetstuk is de gladmakende haardroger. Dit is een multifunctioneel opzetstuk waarmee je gelijktijdig je haren kunt drogen en stylen. Dankzij deze optie is het gedaan met opspringende haren.

In de doos vind je ook een borstel waarmee je het filter kunt schoonmaken. En je kunt de en de opzetstukken opbergen in de meegeleverde doos. Het is een compacte box die je makkelijk overal mee naartoe neemt. Als je dus een keer op congres, reis of uit logeren gaat, kun je altijd je haar in model brengen.

Drie voorbeelden van haarstijlen die de Airwrap voor je maakt

De mogelijkheden die je met de Airwrap hebt, zijn eindeloos. Als je bijvoorbeeld korte, golvende lokken wilt, kan dat. Je hebt hiervoor de gladmakende haardroger en het 30 mm opzetstuk nodig. Binnen een mum van tijd zitten er golvende lokken in je haar. Dit is perfect voor mensen met korter tot halflang haar.

Het geföhnde retrokapsel is en blijft populair. Dit is een klassiek kapsel met veel volume en een levendige stijl. Bij de Dyson Airwrap gebruik je voor deze stijl de gladmakende haardroger met Coanda-effect en de ronde volumeborstel.

Wil je liever een mooie c-krul creëren? Daar heb je twee opzetborstels voor nodig; de kleine, ronde volumeborstel en de ‘gewone’ volumeborstel. Je gebruikt uiteraard ook weer de gladmakende haardroger met Coanda-effect.

Nog meer inspiratie nodig? Check de MyDyson App

Deze drie kapsels vormen slechts een kleine greep uit de mogelijkheden. Dankzij de vele opzetstukken en de goede werking van de Dyson Airwrap kun je bij wijze van spreken iedere dag van het jaar een ander kapsel maken.

De inspiratie hiervoor komt van allerlei kanten. Je hoeft alleen maar op straat om je heen te kijken om het volgende toffe kapsel te zien. Daarnaast is er de MyDyson App. In deze app vind je volop informatie voor nieuwe haarstijlen. Verder krijg je tips van professionals over hoe je het beste kun stylen. De (gratis) app is wat ons betreft een must als je de Dyson Airwrap koopt.

Hoe werkt de Dyson Airwrap?

De Dyson Airwrap ziet er in het begin misschien uit als een buitenaards wezen, in werkelijkheid is het een stijltang die eenvoudig werkt. Ondanks dat we hieronder gaan uitleggen hoe dit apparaat werkt, raden we je aan om altijd de gebruiksaanwijzing te lezen. Het is belangrijk dat je weet wat je in je handen hebt en hoe je dit gebruikt.

De belangrijkste instellingen zijn de snelheid van de luchtstroom en de temperatuur. Qua temperatuur zijn er drie instellingen. Via een draaiknop selecteer je de juiste temperatuur. Ook voor de snelheid van de luchtstroom zijn er drie standen.

Waarom is het belangrijk dat je de juiste snelheid en temperatuur selecteert? Jouw haar is anders dan dat van je buurvrouw. Om de gewenste haarstijl te creëren, heb je de juiste temperatuur nodig. Daarnaast is er voor dik haar een hogere temperatuur vereist dan voor wat dunner haar. Er is trouwens nog een handige tool die we je niet willen onthouden. Door het verwarmingselement direct uit te schakelen, krijg je koelere lucht. Dit komt goed van pas als je het model fixeert.

Wij hebben de Dyson Airwrap ervaren als een apparaat dat heel eenvoudig werkt. De handleiding is duidelijk, de knoppen zijn dat ook en je wordt niet gek van de mogelijkheden. Natuurlijk is het fijn dat een stijltang alles kan, maar als je uit 24 temperaturen en 37 snelheden kunt kiezen, weet je het ook niet meer. De Dyson Airwrap heeft precies genoeg standen.

Een duik in de wondere wereld van de Airwrap technologie

We gaan je hier niet vermoeien met een heel technisch verhaal, maar vinden het wel goed om het een en ander uit te leggen over hoe de Dyson Airwrap werkt. Persoonlijk vinden we het fijn om te weten waar je je haren mee bewerkt.

De stijltang wordt aangedreven door een digitale V9-motor. De waaier met dertien bladen draait met een snelheid tot 110.000 toeren per minuut. Er wordt een druk van 3,2 van kiloPascal gegenereerd. Deze kracht is nodig om het Coanda-effect te creëren.

Een ander technologisch hoogstandje is de intelligente warmteregeling. De luchtstroom wordt meer dan 40 keer per seconde gemeten. Dat is belangrijk, omdat de temperatuur onder de 150 graden moet blijven. Er zijn genoeg krultangen die een hogere temperatuur hebben, maar met deze (relatief) lage temperatuur wordt voorkomen dat je haar schade oploopt.

Even wat cijfertjes

Laten we met het meest interessante cijfer beginnen, 2,675 meter. Dat is de lengte van het snoer. Met ruim tweeëneenhalve meter hoef je nooit te stuntelen met een snoer dat te kort is. Je kunt makkelijk alle bewegingen maken en hoeft niet op je hurken voor het stopcontact te gaan zitten.

Het gewicht is iets meer dan een halve kilo en de lengte van de Dyson Airwrap is ruim 27 centimeter.

Dyson Airwrap opzetstukken: zo werken ze

We willen graag nog wat uitgebreider naar de Dyson Airwrap opzetstukken kijken. Zoals gezegd zijn het er zes, waarmee je de meest fraaie haarstijlen maakt. In het begin is het best even wennen en je weg vinden met het gebruik, maar als je het eenmaal in je vingers hebt, is het genieten.

Het gaat als volgt. Idealiter kom je net uit de douche en heb je je haar gedroogd met de handdoek. Vervolgens neem je een klein plukje haar en zet je de Airwrap aan. Het enige dat je hoeft te doen is de puntjes tegen de Airwrap zetten. Je haar wordt daarna vanzelf om het opzetstuk gewikkeld.

Je laat het ongeveer twintig seconden eromheen zitten en schuift dan het knopje omhoog voor de koude functie. Dit doe je enkele seconden, net voordat je de krul loslaat. Geloof het of niet, maar that´s it. Eventueel kun je de krullen of golven nog verstevigen met wat haarlak.

De gladmakende haardroger

Je ziet dat het appeltje eitje is om de Dyson Airwrap te gebruiken. Dat geldt ook voor de gladmakende haardroger met Coanda-effect. Dit opzetstuk blaast warme lucht en maakt tegelijkertijd je haar glad.

Op dit opzetstuk zitten verschillende functies en richtingen. Deze kies je door aan de bovenste knop te draaien. Daarna zet je het opzetstuk tegen je haar en maak je een vloeiende beweging naar beneden.

Voor alle opzetstukken geldt dat het in het begin even zoeken is. Zodra je weet hoe het werkt, is het één groot feest. De werkt snel en als je naar buiten loopt is het net alsof je uit de salon komt. De werkelijkheid is dat je slechts enkele minuten bezig bent geweest.

De Dyson Airwrap in gebruik: dit zijn de voordelen

De heeft verschillende voordelen. Wat ons betreft is het voornaamste pluspunt dat je in een mum van tijd klaar bent. De Airwrap is zo warm en ook het stylen zelf gaat heel snel. Voor de meest creatieve kapsels ben je uiteraard wat langer bezig, maar het is niet dat je elke dag een half uur voor de spiegel staat. Dit terwijl je haar er wel zo uitziet!

De veelzijdigheid is een ander mooi voordeel. Vanwege de vele opzetstukken is de kans groot dat je de coupe van je dromen eindelijk kunt creëren. Steil, krullend, slag of veel volume, het is allemaal mogelijk.

De Dyson Airwrap werkt met een relatief lage temperatuur. Het prettige daaraan is dat je je haar zonder problemen vaak kunt stylen. Er wordt geen of nauwelijks schade aangebracht, omdat de hitte verdeeld is en continu wordt verplaatst. Diverse experts zijn het erover eens dat dit minder schadelijk voor je haar is dan traditionele stylingmethodes.

Nadelen van de Dyson Airwrap

De Dyson Airwrap is een van de beste stijltangen die op de markt is. Toch zijn er ook nadelen aan dit apparaat. Het eerste nadeel heb je waarschijnlijk al gezien. Bijna iedereen kijkt als eerste naar de prijs. Die is niet misselijk. Een bedrag van ruim 500 euro is stevig. We kunnen het dan ook goed begrijpen als je twijfelt of je de Airwrap wilt aanschaffen.

Neem in je overweging wel mee dat de prijs het enige nadeel is. Je hoeft de investering maar één keer te doen en kunt daarna jaren vooruit. Er zit weinig slijtage op de Dyson Airwrap, zodat je er lang van kunt genieten. En er komen echt kapsels uit die je anders alleen bij een professionele stylist krijgt, en daar moet ook voor betaald worden.

Dyson Airwrap aanbiedingen

De prijs doet even pijn. Nu kun je hier iets aan doen door op zoek te gaan naar een Dyson Airwrap aanbieding. Er zijn verschillende mogelijkheden. Een Dyson Airwrap via Marktplaats vinden we niet handig. Niet dat we iets tegen Marktplaats hebben, maar via dit platform kopen we liever een tweedehands kinderfiets dan een elektronisch apparaat. Je weet nooit wat er met de Airwrap is gebeurd en hoe de verkoper deze gebruikt heeft.

Een betere optie is om te wachten op het bekendste koopjesfestijn, Black Friday. Natuurlijk is het altijd een verrassing wat er tijdens Black Friday (en in de week ervoor) te koop is. Maar we kunnen het ons niet voorstellen dat er geen enkele Airwrap in de korting zit. Omdat het een vrij prijzig apparaat is, is een korting vaak fors.

Dyson Airwrap Review: dit vinden andere gebruikers

We hebben ook even gekeken naar wat andere gebruikers van de vinden. Meningen lopen altijd uiteen. Check de recensies van een restaurant maar eens. De één heeft heerlijk gegeten, terwijl de ander nooit meer terug wil komen.

Het goede nieuws is dat de Dyson Airwrap goed scoort bij andere gebruikers. Niet dat we hier verbaasd over zijn. Het is immers een van de beste stijltangen die er is. Vooral de variatie bevalt de gebruikers goed. Met gemak creëer je meerdere haarstijlen.

Een ander punt dat vaak terugkomt, is dat de Dyson Airwrap beter voor je haar is. De meeste stijltangen zijn dat namelijk niet. Niet dat je meteen last krijgt van haaruitval of haarbreuk, maar als je vaak een stijltang gebruikt, ga je dit wel merken. Daar heb je met de Dyson Airwrap dus geen last van.

Overall komt het erop neer dat de Dyson Airwrap een heel prettig apparaat is. Niet alleen voor je haar, maar ook in het gebruik. Deze stijltang is lekker licht, heeft een lang snoer en is gemakkelijk te gebruiken.

De minpunten

Bij de minpunten komt de prijs vaak terug. Geen verrassing en ergens is het ook niet eerlijk om daar iedere keer weer over te beginnen. Kwaliteit kost nu eenmaal geld en iedereen is het er wel over eens dat dit een topapparaat is.

Natuurlijk zijn er altijd mensen die minder tevreden zijn over de Airwrap. Zo is het in het begin met sommige opzetstukken best even oefenen. Laat je niet ontmoedigen als het eerst niet lukt. Na wat oefening kun je alle haarstijlen maken.

We hebben ook gelezen dat de Airwrap voor sommige haartypes minder goed werkt. Dit ligt trouwens niet aan deze stijltang. Bepaalde haartypes zijn nu eenmaal minder geschikt om te stylen. Gelukkig kan het wel. De Dyson Airwrap kan gebruikt worden door iedereen, hoe dun, dik of pluizig je haar ook is. Het enige verschil is dat de golven of krullen iets minder lang stand kunnen houden.

Heb je hittebeschermers nodig?

Als je al eens een krultang of stijltang hebt gebruikt, weet je waarschijnlijk wel wat hittebeschermers zijn. Je weet het nog beter als je zonder bescherming een gloeiend hete tang hebt vastgepakt of je haar brandplekken vertoonde.

Bij de Dyson Airwrap kunnen we hier heel kort over zijn: je hebt geen hittebeschermers nodig. Omdat de Dyson Airwrap niet warmer wordt dan 150 graden Celsius. Natuurlijk moet je deze tang nog steeds niet tussen je handen klemmen, maar daar is een hittebeschermer ook niet voor bedoeld.

De lagere temperatuur zorgt ervoor dat je haar niet wordt weggebrand en dat schroeiplekken tot de verleden tijd behoren. Voor je oren is dit trouwens ook goed nieuws. Tijdens het stylen kun je zomaar tegen je oren stoten. Een stijltang met een temperatuur van 230 graden Celsius voelt verre van prettig. 150 graden is ook niet leuk, maar je hebt niet meteen een brandwond.

Het merk Dyson

In het begin van dit artikel schreven we al dat Dyson een Brits bedrijf is. Het is opgericht in 1991, door James Dyson. Hij is al een stuk langer actief. In de jaren ´70 kocht hij een stofzuiger, die na verloop van tijd zuigkracht verloor. Dit vond Dyson niet zo leuk. Heel wat jaren later maakte hij zijn eigen stofzuiger. Later volgden nog andere huishoudelijke artikelen.

Inmiddels kennen mensen van over de hele wereld het merk Dyson. Er zijn fabrieken in onder meer Singapore, het Verenigd Koninkrijk en Chicago. Wereldwijd werken ruim 14.000 mensen voor Dyson.

Bekende producten van Dyson

De Dyson Airwrap is een van de paradepaardjes van Dyson. Het is niet voor niks dat diverse influencers dit apparaat aanprijzen. Natuurlijk, ze krijgen daar geld voor, maar de Dyson Airwrap is ook gewoon een uitstekende stijltang.

Je kunt Dyson ook kennen van de stofzuigers. Al in 2001 was het bedrijf dicht bij de lancering van een robotstofzuiger. Klanten moesten hier wat langer op wachten, maar inmiddels zit de robotstofzuiger al vele jaren in het assortiment van Dyson. Dat geldt ook voor draadloze en sledestofzuigers.

Qua hairstyling heeft dit merk nog meer voor je in petto. Het assortiment is flink uitgebreid, van stijltangen tot föhns.

Koptelefoons

Het is wat minder bekend dat Dyson ook koptelefoons maakt. De kwaliteit hiervan is zoals je van dit merk gewend bent: uitstekend met veel oog voor detail. Dat geldt ook voor de verlichting van Dyson. Als je een nieuwe tafellamp of verlichting voor boven je bureau zoekt, is het de moeite waard om even naar het assortiment te kijken.

Dyson kenmerkt zich door de goede kwaliteit. Voor die kwaliteit betaal je ook, alle producten hebben een behoorlijk prijskaartje. Wat ons betreft is dat niet meer dan logisch. Apparaten zoals de Dyson Airwrap gaan je meer dan waarschijnlijk goed bevallen.

Het is dan ook beter om één keer een wat grotere investering te doen, dan om een goedkope krultang te kopen die je na een maand beu bent.

Conclusie: is de Dyson Airwrap zijn geld waard?

Over de Dyson Airwrap kunnen we duidelijk zijn. Dit is de Ferrari onder de stijltangen, het penthouse onder de appartementen en de zalm tussen de tilapiafilets. Als je de hele review hebt gelezen, weet je al dat wij er zeer over te spreken zijn.

De Dyson Airwrap is eenvoudig te gebruiken. Daarnaast kun je er vele kanten mee op. Zowel steil als krullend haar creëer je in een mum van tijd. Wij hebben de MyDyson App geïnstalleerd. Dan weet je zeker dat je genoeg inspiratie hebt en het is ook handig als je wilt weten hoe je de stijltang het beste gebruikt.

Natuurlijk zul je de eerste keren moeten wennen. Maar als je eenmaal gewend bent, wil je nooit meer een andere stijltang. Met de haal je je persoonlijke professionele stylist in huis.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general