Eenheid met yoga

In de huidige maatschappij leven we erg vanuit ons hoofd. Een dag zit vol met dingen die gedaan moeten worden, en onbewust werken we continu een things-to-do-lijst af in onze gedachten. Bovendien zijn we vaak zoveel bezig met het verleden en de toekomst, dat we het heden uit het oog verliezen. Hierdoor raken we uit balans. Het is daarom belangrijk om af en toe een moment te nemen om terug te keren naar ons lichaam, om zo weer eenheid te creëren tussen lichaam en geest. Deze eenheid maakt dat we ons weer bewust worden van het hier en nu, en dat we naar ons lichaam luisteren zodat we weten hoe we eraan toe zijn.  Een populair middel om dat te bereiken is yoga. Bij www.yogashop.nl is alles voorhanden om de yoga-beoefening succesvol te maken.

Yoga accessoires

Ongeacht of je net met yoga begint of het al jaren beoefent, zijn de juiste props belangrijk. Ze geven ondersteuning, en helpen je om dieper in een bepaalde houding te komen. Yoga hulpmiddelen zijn waardevol in het leren helpen om goed naar je lichaam te luisteren.  Het belangrijkste hulpmiddel is een yogamat. Een yogamat geeft je voeten een goede ondergrond, waardoor je niet uitglijdt en stevig kunt blijven staan. Sommige matten hebben een alignment streep, die je helpen om een symmetrische houding te vinden. Andere accessoires helpen je om op een ongedwongen manier dieper in een houding te komen. Een yogariem, bijvoorbeeld, maakt dat je dieper in een stretch kunt komen. Een yoga blok geeft stabiliteit bij het uitvoeren van meer uitdagende poses. Al deze props helpen je om op een zachte manier yoga oefeningen te verdiepen en je grenzen te verkennen.

Diepe ontspanning

Naast actieve poses is rust een belangrijk uitgangspunt in yoga. Een rustige geest kan pas ervaren worden als het lichaam daadwerkelijk de kans krijgt om te ontspannen. Een oncomfortabel lichaam is een onoverkomelijk obstakel in het bereiken van diepe ontspanning. Meditatiekussens bieden de ondersteuning die nodig is om de juiste houding te vinden om lichaam en geest te kunnen kalmeren. Het helpt je rechtop te zitten, en je beter te concentreren. Een yogabolster helpt bij zowel liggende als zittende yoga houdingen. Door dit langwerpige kussen onder de knieën of rug te leggen tijdens Savasana ontstaat extra comfort. Voor het zoveel mogelijk uitsluiten van indrukken van buitenaf is een oogkussen heel fijn. Ze beschermen tegen licht, maar geven ook een zachte, rustgevende druk op de ogen.

Duurzaamheid

De eenheid binnen yoga staat niet alleen voor eenheid van lichaam en geest, maar ook voor eenheid met de wereld om ons heen. Wat wij doen heeft effect op anderen, maar ook op het milieu. Daarom is het belangrijk dat de yoga accessoires milieuvriendelijk zijn samengesteld. Gelukkig zijn er veel duurzame producten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan ecologische yogamatten, katoenen yogariemen en biologisch afbreekbare yoga blokken. Op die manier is alles voorhanden voor een holistische, vreedzame yoga-ervaring.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general