Ergonomische hulpmiddelen voor thuis: dit mag niet ontbreken!

Merk je dat je net even wat minder mobiel aan het worden bent in en rondom huis? Dit hoeft niet te betekenen dat je hier je complete levensstijl drastisch voor hoeft te veranderen. Met slechts een paar kleine ergonomische hulpmiddelen in huis kun je het leefcomfort namelijk al aanzienlijk vergroten. Niet alleen kun je hierbij denken aan producten die je kunt gebruiken, maar ook op het gebied van voeding kun je flinke verbeterslagen maken. Hoe je daar het beste mee aan de slag gaat, lees je in dit artikel.

Investeer in slimme hulpmiddelen voor ruimtes zoals de badkamer

Er zijn een aantal ruimtes in huis die wel wat extra aandacht kunnen verdienen als het op ergonomie komt. Denk daarbij aan de badkamer en de keuken. Zo voorkom je bijvoorbeeld uitglijden met een antislipmat en je kunt net even wat makkelijker van het toilet opstaan door middel van een beugel. En ga je je keuken upgraden met een aantal ergonomische hulpmiddelen? Bestek kan beter vast worden gehouden met armondersteuning en een beker kan makkelijker vast worden gehouden met een bekerhouder.

Een betere gezondheid door aan de slag te gaan met supplementen en drankjes

Om net even wat langer van een goede gezondheid te kunnen genieten, kun je ook kleine aanpassingen in je levensstijl doorvoeren. Zorg ervoor dat je iedere dag voldoende beweegt, gezond eet en laat alcohol en sigaretten achterwege. En wil je er zeker van zijn dat je iedere dag genoeg vezels, mineralen en vitaminen binnenkrijgt? Overweeg dan ook zeker om aan de slag te gaan met supplementen en drankjes, bijvoorbeeld van het merk Nutridrink.

Vergemakkelijk het dagelijks leven in en rondom huis met incontinentiemateriaal

In het dagelijks leven wil je natuurlijk zo comfortabel leven. Ongelukken door middel van incontinentie zijn daardoor erg vervelend. Je voelt je misschien niet zo goed op je gemak tijdens het sporten, tijdens het spelen met de kleinkinderen of tijdens een gezellig gesprek met vriendinnen. Het opslaan van een voorraad incontinentiemateriaal van Tena Lady in huis is daarom ook zeker geen overbodige luxe. Je kunt hierdoor nog steeds even comfortabel je dagelijkse taken uitvoeren, zonder dat je het risico loopt door te lekken. En volg je ook meteen lessen bij de bekkenbodemtherapeut? Dan kan het zomaar zo zijn dat je de incontinentie flink kunt beperken en actief aan de slag gaat met het trainen van je bekkenbodem.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general