Heupairbag? Let hier op bij het zoeken naar een geschikte heupairbag

We kennen allemaal de term airbag. Een airbag is een soort zak die bij een botsing (of impact) uit een stuur van de auto klapt om zo ernstig(er) trauma te proberen te voorkomen. Wist je dat er tegenwoordig ook heupairbags zijn?

Een heupairbag is dus een soort airbag die gedragen kan worden als een heupriem, tailleband. of een soort broekje. Een heupairbag is ontworpen om te worden gedragen rond de heupen of taille, en zal worden geactiveerd in geval van een val of botsing om de heupen van de drager te beschermen. Dit activeren gaat meestal automatisch door middel van slimme sensoren. Deze sensoren analyseren iedere beweging van de drager. In het geval dat er een val wordt gedetecteerd wordt de heupairbag in luttele milliseconde geactiveerd; precies voor de ”impact”.

Wie gebruikt een heupairbag?

Het breken van een heup is ernstig letsel. Zeker op oudere leeftijd kan het herstel hiervan langdurig een moeizaam zijn. Een heupairbag wordt voornamelijk gebruikt om het risico op dergelijk heupletsel te verminderen bij mensen die een verhoogd risico hebben om te vallen. Meestal zijn dit ouderen en mensen met bepaalde medische aandoeningen. Het hulpmiddel wordt gedragen als een riem om de heupen of taille en is dus uitgerust met sensoren die een val detecteren. Als de sensoren een val detecteren, wordt de heupairbag automatisch geactiveerd en blaast het kussen zich snel op om de heupen te beschermen tegen letsel.

Heupairbags worden dus vaak gebruikt door ouderen die een verhoogd risico hebben om te vallen, zoals mensen met osteoporose of mobiliteitsproblemen. Ze worden ook gebruikt door atleten die betrokken zijn bij risicovolle sporten zoals skiën, snowboarden en mountainbiken om het risico op blessures te verminderen. Bovendien kunnen heupairbags ook worden gebruikt door werknemers in gevaarlijke beroepen zoals bouw en mijnbouw om het risico op letsel bij een val te verminderen.

Wolk heupairbag: de nieuwste innovatie vanuit de Zorg

Vanuit de zorgmarkt is de Wolk heupairbag ontstaan. De Wolk heupairbag was voorheen gericht op de professional in de zorgmarkt. Per 2023 wordt de Wolk heupairbag ook vrij verkrijgbaar voor de consument. Het bijzondere aan de Wolk airbag is dat speciale sensoren tot wel 500 maal per seconde iedere beweging monitort. De sensoren zullen een val direct herkennen, het gevolg? De airbag blaast zich direct op zodat de val zacht is.

De heupairbag van Wolk is een slimme (en Nederlandse!) innovatie.

✓ Nederlandse uitvinding
✓ Niet zichtbaar en comfortabel onder alle soorten kleding
✓ Eenvoudig in gebruik
✓ CE-gecertificeerd als persoonlijk beschermingsmiddel – dus veilig in het gebruik

Zelf een heupairbag aanschaffen?

Wanneer je zelf een heupairbag wenst aan te schaffen is het raadzaam om goed onderzoek te doen. Koop een goedgekeurd (CE) hulpmiddel zodat je ook zeker weet dat het veilig te gebruiken is en dat je kunt vertrouwen op een goede werking.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general