Hier moet je op letten als je nieuwe sportschoenen uitkiest

Ben je toe aan nieuwe sportschoenen? Dan kan het nog best lastig zijn om de juiste soort te vinden. Alle sportschoenen lijken op elkaar, maar ze zijn zeker niet hetzelfde. Waar moet je op letten voor je volgende paar schoenen?

De pasvorm

Wanneer je nieuwe schoenen gaat kiezen, is het heel belangrijk dat de schoen goed past. Ze mogen niet knellen, maar er mag ook niet te veel ruimte achter de hak zitten. Anders kan de schoen gaan schuiven en dat kan blessures opleveren. Wat dat betreft, komt er veel meer bij schoenen kijken dan alleen: ‘Vind ik ze mooi en zitten ze lekker?’ Kijk bijvoorbeeld ook naar de breedte, de boogondersteuning en of je hiel genoeg wordt ondersteund.

Het is heel belangrijk dat er niet te veel onnodige drukpunten zijn. Denk ook na over de soort activiteit waarvoor je de schoenen gaat gebruiken. Voor buiten hardlopen heb je immers andere schoenen nodig dan voor een balspel in een zaal. De meeste mensen zijn het erover eens dat bijvoorbeeld Nike briljant passende sportschoenen maakt. Wat ze tegenhoudt van het kopen, is de prijs die zelfs op websites zoals Amazon best hoog kunnen zijn. Gelukkig kun je met een kortingscode voor Amazon alsnog betaalbaar merkschoenen scoren.

Waar ga je sporten?

Ook belangrijk: waar ga je sporten? Wanneer je in een sportschool of bij een fysiotherapeut gaat sporten, krijg je waarschijnlijk te maken met eisen die gesteld worden aan de schoenen. Denk bijvoorbeeld aan eisen voor de zolen of voor de kleur. Sommige sportscholen en fysiotherapeuten staan bijvoorbeeld geen zwarte zolen toe. Daarnaast is het belangrijk voor het comfort dat je rekening houdt met het oppervlak waarop je gaat sporten. Ga je rennen op harde ondergronden, zoals asfalt? Dan is het belangrijk dat je kiest voor schoenen met voldoende demping.

Kies je voor sportschoenen voor voetbal op gras, dan zijn juist grip en stabiliteit belangrijk. Zo heeft elke soort sport eigenlijk een ander soort schoenen nodig.

Ademende schoenen

Tijdens het sporten zweet je. Het gevolg: zweetvoeten. Nu hebben zweetvoeten de nare eigenschap dat ze verschrikkelijk stinken. Bovendien worden je voeten warm tijdens het sporten, waardoor ze rood en branderig kunnen worden. Zo’n brandend gevoel aan je voeten is niet fijn tijdens het bewegen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor ademende schoenen. Die zijn van hoge kwaliteit en gaan ook meteen langer mee. Ze bieden bovendien de nodige ondersteuning en bescherming.

Ademende schoenen hoeven niet duur te zijn. Je kunt zelfs op AliExpress kijken voor schoenen. Vanwege de lage prijs is het dan ook niet erg als ze vies worden. Met een kortingscode voor AliExpress scoor je een mooie deal.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general