Hoe kies je een nieuwe tandarts uit? 3 tips 

Een goed gebit is van essentieel belang voor de algehele gezondheid. Wanneer het gebit niet op de juiste manier wordt verzorgd, kan dit nadelen geven voor de gehele fysieke en mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk om regelmatig op controle bij de tandarts te gaan en essentiële behandelingen spoedig uit te laten voeren. Helaas blijkt het overgrote deel van de Nederlanders niet trouw naar de tandartscontroles te gaan. Hierdoor nemen gebitsproblemen toe. Vaak speelt angst een grote rol. Het kiezen van een nieuwe tandarts kan dan de uitkomst bieden. Iemand waar je een betere klik mee hebt.

Ben jij op zoek naar een nieuwe tandarts? Omdat er geen klik is met je huidige tandarts of simpelweg omdat je gaat verhuizen en er eentje dichter bij huis zoekt? Maar heb je geen idee waar je moet beginnen en hoe je zeker kunt weten of deze arts wél aan de wensen voldoet? Maak dan gebruik van de onderstaande drie tips om jouw zoektocht te vereenvoudigen. 

1. Past de tandartspraktijk bij jouw wensen? 

Bedenk allereerst welke eisen je stelt aan de tandarts. Wat is bijvoorbeeld jouw huidige zorgvraag? Als je erg angstig bent, ben je misschien op zoek naar een praktijk die zich hierin gespecialiseerd heeft en ook speciale angstbehandelingen kan bieden. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij CDC Tandzorg Best. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een tandarts die voor het hele gezin geschikt is. Vooral bij jonge kinderen wil je direct de juiste basis leggen. Een trauma nu kan grote gevolgen hebben voor hun tandartsbezoeken (of het gebrek hiervan) in de toekomst. Daarom is het enorm belangrijk om dan voor een kindvriendelijke tandarts te kiezen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kun je op zoek gaan naar een praktijk die hier het beste op aansluit. 

2. Ga meerdere gesprekken aan 

Wist je dat je bij de meeste tandartspraktijken geheel vrijblijvend een gesprek kunt aangaan? Hierbij hoeft er niet eens in de mond gekeken te worden. Je kunt ook gewoon even langsgaan om meer te weten te komen over de werkwijze binnen de praktijk en ook te onderzoeken of er een klik is met de tandarts. Als jij je prettig voelt binnen de sfeer van de praktijk, dan is de kans veel groter dat je ook trouw de controles en behandelingen zult volgen. Dit is iets wat je niet op een website te weten kunt komen, dus trek echt de stoute schoenen aan om meerdere praktijken te bezoeken of hier telefonisch contact mee op te nemen. 

3. Vergelijk referenties 

De digitale wereld heeft veel te bieden. Ook tijdens je zoektocht naar de beste tandarts. Op internet kun je eenvoudig referenties vinden. Ervaringen van cliënten die aangesloten zijn bij de praktijk of hier ooit zijn geweest. Dit is zeer waardevolle informatie. Zo kom je immers meer te weten over de werkwijze van de praktijk en wat je van de service mag verwachten. Twijfel je dus nog tussen enkele praktijken? Onderzoek dan de referenties en ontdek wat de beste keuze is. 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general