Looprekken

Soorten looprek

Looprek iets voor u? Dit hulpmiddel vergemakkelijkt het lopen voor wie een beperkte loopfunctie heeft, sterk verminderde coördinatie of evenwichtsstoornissen. Het biedt zeer veel steun en stabiliteit en is vooral geschikt wanneer u zwaar moet steunen tijdens het staan of lopen. Als u weer wat mobieler bent en makkelijker loopt, is de volgende fase een model met voorwielen of mogelijk al een goede rollator als u ook weer naar buiten gaat. Wilt u een looprek kopen? Er zijn dan diverse punten waar u rekening mee moet houden. Deze behandelen wij hieronder.

Verschillende types

Er zijn diverse soorten looprekken. Je kan kiezen tussen:

  • Het basismodel
  • Een model met wielen
  • Looprek welke ”meeloopt” (met scharnieren)

De verschillen tussen deze twee modellen behandelen we hieronder.

Basismodel

Allereerst het basis model: maximale stabiliteit. Deze rekken bieden veel steun en zijn bij Tomzorg uitgevoerd met een zachte greep voor bescherming van de handen. Een looprek is in de regel verstelbaar in hoogte zodat u er goed achter kunt lopen. Ook zijn de Tomzorg looprekken voorzien van een opvouwmechanisme zodat u ze makkelijk kunt opvouwen of inklappen, in de kast wegzetten zodat hij niet in de weg kan staan, of meenemen in de auto .

Onze keuze voor een basismodel looprek

Looprek met wieltjes

Als het lopen makkelijker gaat kunnen deze rekken aan de voorzijde worden voorzien van wielen om deze gemakkelijker (sneller) te verplaatsen voor de volgende stap.

Onze keuze voor een Looprek met wieltjes

Looprek welke ”meeloopt”

Het meelopende model is eigenlijk hetzelfde als het basismodel. Het verschil zit vooral in het feit dat er in dit looprek scharnieren zitten zodat het rek meebeweegt tijdens het zetten van stappen.

Onze keuze voor een meelopend looprek

Looprek of rollator?

Aangezien een looprek niet geschikt is om grote afstanden mee af te leggen, wordt een hij meestal binnenshuis gebruikt. Voor ouderen met weinig kracht en coördinatie is het de perfecte hulp om toch nog stukjes te kunnen lopen.

Voor langere stukken lopen adviseren wij dat u daar een stabiele rollator voor neemt. Overweegt u een rollator? Kijk dan bij onze aanbevolen rollators via Tomzorg.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general