Nachtcrème, werkt het echt?

Het is een bekend fenomeen: ‘s avonds voor het slapengaan nog even snel je gezicht insmeren met een nachtcrème. Maar werkt dit eigenlijk wel? En waarom zou je eigenlijk een aparte crème moeten gebruiken voor de nacht? In dit artikel zullen we ingaan op de werking van nachtcrèmes en of het echt zin heeft om deze te gebruiken.

Wat is een nachtcrème?

Een nachtcrème is een speciale crème die je ‘s avonds voor het slapengaan aanbrengt op je gezicht. Het verschil met een dagcrème is dat een nachtcrème vaak een vollere textuur heeft en meer voedende ingrediënten bevat. Hierdoor kan de crème ‘s nachts rustig inwerken op je huid en kan je huid zich herstellen terwijl je slaapt.

Waarom een aparte crème voor de nacht?

Je vraagt je misschien af waarom je eigenlijk een aparte crème zou moeten gebruiken voor de nacht. Het antwoord hierop is simpel: je huid heeft ‘s nachts andere behoeftes dan overdag. Overdag staat je huid bloot aan allerlei invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, wind en vervuiling. Hierdoor heeft je huid overdag vooral behoefte aan bescherming. ‘s Nachts heeft je huid juist tijd om te herstellen en te vernieuwen. Een nachtcrème kan hierbij helpen door je huid te voeden en te verzorgen terwijl je slaapt.

Wat doet een nachtcrème precies?

Een nachtcrème kan verschillende functies hebben. Zo kan een nachtcrème helpen om je huid te hydrateren, voeden, herstellen en vernieuwen. Dit is afhankelijk van de ingrediënten die in de crème zitten. Over het algemeen bevatten nachtcrèmes meer voedende ingrediënten dan dagcrèmes. Hierdoor kan de crème ‘s nachts rustig inwerken op je huid en kan je huid zich herstellen terwijl je slaapt.

Welke ingrediënten zitten er in een nachtcrème?

De ingrediënten die in een nachtcrème zitten kunnen per crème verschillen. Over het algemeen bevatten nachtcrèmes meer voedende ingrediënten dan dagcrèmes. Zo bevatten veel nachtcreme zonder parfum ingrediënten als glycerine, hyaluronzuur en urea, die helpen om je huid te hydrateren. Daarnaast bevatten nachtcrèmes vaak ingrediënten als vitamine E, vitamine C en retinol, die helpen om je huid te voeden, herstellen en vernieuwen. Voor de beste nachtcremes neem een kijkje bij Dermatoloog Leenarts!

Werkt een nachtcrème echt?

Maar werkt een nachtcrème nu eigenlijk wel? Het antwoord hierop is niet eenduidig, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Zo kan het effect van een nachtcrème afhangen van de ingrediënten die in de crème zitten, de conditie van je huid en je persoonlijke behoeftes. Over het algemeen wordt wel aangenomen dat een nachtcrème kan helpen om je huid te voeden en te herstellen terwijl je slaapt. Daarnaast kan een nachtcrème ook helpen om bepaalde huidproblemen aan te pakken, zoals een droge huid, puistjes of fijne lijntjes. Zo kan een nachtcrème met retinol helpen om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, terwijl een nachtcrème met salicylzuur kan helpen om puistjes en mee-eters te verminderen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general