Over ons

Het verhaal achter Tomzorg

Tomzorg is in 2014 opgericht door Tom van Oostrum. Tom is een ervaren ondernemer in de zorgsector. Tomzorg is begonnen in een loods in Loosdrecht; een geliefde locatie vanwege de bereikbaarheid en ruime opzetting om producten te testen. Dit was op de Rading 128.  Al snel ontgroeide Tomzorg deze locatie en werd er gekozen voor een meer prominente locatie: dit werd de Corridor 4 in Breukelen: een groot pand, pal aan de rijksweg A2 met meer dan genoeg ruimte om alle zorgproducten uit te testen.  Voor de oprichting van Tomzorg bestierde Tom ook ‘Ouderenwinkel ’t Gooi’. Naast de oprichting van Tomzorg heeft Tom nog diverse functies in de zorgmarkt gehad: zoals bijvoorbeeld de winkel: Ouderen winkel ’t Gooi, welke uiteindelijk verkocht is aan Welzorg.

Al sinds 2017 is TOMZORG een officieel geregistreerd merk bij het BOIP merkenregister.

Waarom ben ik Tomzorg gestart?

De basis voor Tomzorg is enige jaren geleden ontstaan tijdens het ziekbed van mijn vader. Hoewel ik zelf jarenlang in de zorg werkzaam ben geweest, merkte ik hoe lastig het was om de juiste zorgproducten voor hem te vinden.

Als u nog nooit met de zorg in aanraking bent geweest en eigenlijk niets over de zorg weet, bent u volledig overgeleverd aan de persoon die u dan treft. Het is belangrijk dat u juist en volledig geïnformeerd wordt, zeker als u producten op de korte termijn nodig heeft. Ook de vraag of u moet kopen of huren is belangrijk: kunt u af met een standaard huurproduct of kiest u voor uw eigen zorgartikel dat naar uw wens is?

Dit heeft mij gemotiveerd om samen met gepassioneerde collega’s en mijn compagnon Arnoud Klein een informatieplatform met webshop te starten waar iedereen die met de zorg in aanraking komt volledig wordt geïnformeerd over alle artikelen die specifieke zorg kunnen bieden. Vervolgens kunt u het artikel aanschaffen bij geselecteerde partners.

We doen dit vanuit:

  • Passie voor de zorg en om iedereen die zorg nodig heeft zo goed mogelijk te kunnen helpen.
  • Compassie met iedereen die zelf voor de zorg moet betalen en vaak de verkeerde keus maakt door onvolledige informatie.

Dit is de missie van Tomzorg:

  • Informatie Het is ons doel om u een platform te bieden waar alle zorgproducten begrijpelijk worden uitgelegd en gedemonstreerd. Hierna kunt u met een gerust hart deze producten vanuit uw luie stoel bestellen zonder dat u zich hoeft af te vragen of u wel het juiste besteld heeft.
  • Gebruikersgemak Onze website zorgt voor het ultieme gebruikersgemak. Uw eigen zorgproducten zoeken, informatie erover lezen of kijken en daarna een afgewogen keus maken: dat willen we.
  • Persoonlijke service Met onze site zit u zelf aan de knoppen, dat bespaart veel tijd en geld. Sommige producten zijn ingewikkeld dus is er toch behoefte aan advies, dan kunt u ook gewoon bij Tomzorg terecht voor persoonlijk advies.
  • Samenwerking Laat onze shop u verder helpen in zorgbehoefte. Ook uw ideeën om Tomzorg verder te verbeteren zijn natuurlijk meer dan welkom.

Wat kan TOMZORG voor u betekenen?

Tomzorg wil u maximaal informeren over diverse zorgproducten, zodat u voor uzelf de juiste keuze kunt maken op basis van wat u werkelijk nodig heeft. Belangrijk hierbij is ook dat u binnen uw budget kunt blijven. Als voorbeeld: als u een rollator wilt maar bijna nooit op reis gaat, dan is het dan zonde om een dure, lichte en makkelijk opvouwbare rollator aan te schaffen, terwijl een standaard rollator in dit geval voldoende is.

Vóór u zorgartikelen gaat kiezen

Regels over vergoedingen en bijdragen veranderen snel en er zijn ook grote verschillen per gemeente en per verzekering. Het is dan ook zeer aan te raden vooraf met uw verzekering of het WMO-loket van uw gemeente contact op te nemen voordat u tot aanschaf van een zorgartikel overgaat. Ook als u recht heeft op een vergoeding maar een aankoop doet zonder melding vooraf en alleen met achteraf ingediende rekeningen, wordt deze vergoeding veelal niet gehonoreerd.

Ik hoop, mede namens mijn collega’s dat u op onze site met onze informatie de juiste beslissingen kunt nemen voor al uw zorgoplossingen.

Hartelijk dank voor uw getoonde interesse.

Met vriendelijke groet,

Tom van Oostrum

Tom van Oostrum

Tomzorg vandaag de dag

Tomzorg en het team van Tom bleef groeien. Er werd vaak gevraagd en gezocht naar informatie over onze producten. Het werd drukker en drukker dus werd er gezocht naar de nodige versterking én een partij die de groei van Tomzorg in goede banen kan leiden. Deze versterking werd gevonden in Edo Beukinga & Sander Wijdemans. Edo is een zorgondernemer met ruim 10 jaar ervaring in deze sector. Sander is de technische man zodat iedereen die op zoek is naar de benodigde informatie over zijn zorgproducten dit ook te zien krijgt op zijn of haar beeldscherm zoals wij dat willen! Samen tillen zij Tomzorg naar een nog hoger niveau zodat iedere bezoeker kan vinden wat hij of zij zoekt. Deze transitie hielt ook in dat de strategie gewijzigd is: het team van Tomzorg focust zich op het verzamelen en verspreiden van de juiste informatie. Wij hebben geen showroom meer. Maar de tijd die het uitbaten van de showroom ons kostte, stoppen we nu in het verzamelen en vinden van alle relevante zorginformatie en zorgproducten. En dat tegen de best mogelijke prijs!

En Tom dan?

Tom geniet inmiddels van zijn welverdiende pensioen. Op de achtergrond is Tom zo nu en dan nog betrokken als adviseur en kennisdeler. Heb je toch nog vragen aan Tom? Stuur ons dan een berichtje en we zullen je vraag bij Tom neerleggen!

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general