Rollator rolstoel

Een rollator rolstoel combineert twee producten in één. Je hebt hiermee dus een handige rollator en een rolstoel met slechts 1 product. Dit scheelt natuurlijk ruimte in bijvoorbeeld het meenemen. Een rollator rolstoel is een erg handig hulpmiddel, maar het is natuurlijk wel minder comfortabel dan een ”echte” rolstoel. Dat is natuurlijk ook wel logisch.

Voor wie is een rollator rolstoel handig?

Als je moeite hebt om langer te lopen en af en toe ook de behoefte hebt om dan geduwd te worden dan is een rollator rolstoel een zeer handig hulpmiddel. Vaak zijn gebruikers bang dat wanneer ze moeten lopen dit niet meer lang genoeg aankunnen. In principe kun je zelf lopen zolang je dat vol kunt houden. Wanneer je moe bent kan je in een handomdraai de rollator omzetten naar rolstoel functie. Je neemt plaats en vervolgens kan je door een begeleider of familielid geduwd worden.

Het ombouwen van de rollator en rolstoel in 1

Het omzetten van rollator naar rolstoel en weer terug van rolstoel naar rollator gaat bij alle modellen zeer eenvoudig en snel. Meestal zwenk je de beensteunen weg (of je moet ze eraf halen) en je draait de rugsteun en het is klaar. Het is niet moeilijk en gaat zeer snel. Dit proces duurt minder dan 1 minuut. Onderstaande video laat zien hoe dit in zijn werk gaat. Het gebruikte model in de video is de Diamond Deluxe van Drive Medical.

Wat is belangrijk om rekening mee te houden?

Wanneer je een rollator en rolstoel in 1 koopt is het belangrijk om met een paar punten in ieder geval goed rekening te houden. We sommen de belangrijkste hieronder op:

  1. Een rollator rolstoel vervangt nooit een ”echte” rolstoel. Natuurlijk lever je iets in op comfort. Dit valt uiteraard mee, maar besef wel dat je in een echte rolstoel makkelijk een dag kan zitten, bij een rollator rolstoel is dat niet altijd even comfortabel. Zit je dus het merendeel van de tijd? Overweeg dan toch een rolstoel
  2. De prijs zegt iets over de kwaliteit en het comfort. Alle waar naar zijn geld dus. Het is onmogelijk om voor bijvoorbeeld €100 een goede, degelijke en solide rollator en rolstoel in 1 aan te schaffen. In feite koop je 2 producten in 1. Dit houdt ook niet in dat je gelijk €800+ zult moeten uitgeven, maar goedkoop is in ieder geval duurkoop (en biedt niet het comfort wat je ervan zou verwachten).

Welk model kies je?

Het aanbod rolstoel rollators is niet super breed. Er is dus geen keus tussen tientallen modellen. Dat maakt de keuze enigszins makkelijker, maar ook beperkter. In onderstaand overzicht zie je diverse modellen. De duurste zijn uiteraard comfortabel en kwalitatief op een hoog niveau. De goedkopere modellen zijn prijs-kwaliteit prima op orde en zeker wanneer je een dergelijk model als ”nood” hulpmiddel gebruikt een prima keuze.

Onze aanbevelingen

Wanneer je op zoek bent naar een rollator rolstoel is het fantastisch dat dit type product bestaat. Het lost daadwerkelijk een probleem op en zorgt voor iedereen voor meer gemak. Degene die erin zit, maar ook de rest van de familie die mee is op een uitstapje. Zoals eerder aangehaald zegt de prijs zeker iets over de kwaliteit. In die zin is de Rollz Motion de absolute winnaar. Vanzelfsprekend is dit een model wat vrij prijzig is. Als we dit model om die reden dus buiten beschouwing laten dan is ons eindoordeel dat de Diamond Deluxe van Drive Medical een zeer degelijk en goede keuze is. De prijs is zeer acceptabel en de kwaliteit is goed.

Wil je meer lezen over de Rollz Motion? Bekijk dan onze Rollz Motion informatiepagina.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general