Scootmobiel kopen via Tomzorg voor de beste prijs

Via Tomzorg vindt u een groot assortiment scootmobielen, in de loop der jaren hebben wij veel scootmobielen geleverd en deze kennis gebruiken wij om je wegwijs te maken in het ruime aanbod scootmobielen. Wil je een scootmobiel kopen? Lees dan snel verder.

De aanschaf van een scootmobiel kan een grote stap betekenen in het terug krijgen van uw onafhankelijkheid en de vrijheid om dagelijkse dingen te doen, zoals naar de winkels gaan, of vrienden en familie bezoeken.

Tomzorg adviseert u op basis van 3 belangrijke aspecten:

 1. Welk type scootmobiel is voor u met uw specifieke wensen de meest geschikte.
 2. Is de actieradius belangrijk? (natuurlijk wil je nooit stil staan, maar er zit een verschil in een bereik van 20 km of 50 km).
 3. is de snelheid belangrijk?

Types scootmobielen

Er zijn diverse type’s scootmobielen afgestemd voor een specifiek gebruik. Hier zijn aspecten als actieradius, manoeuvreerbaarheid, veiligheid, snelheid, opvouwbaarheid, zitpositie te bespreken. In grote lijnen zijn er de volgende type scootmobielen:

Soorten scootmobielen

Opvouwbare/Opklapbare Scootmobielen

Kleine opvouwbare/opklapbare scootmobielen, geschikt voor buiten gebruik maar wordt ook veel binnen gebruikt. Dit type scootmobiel is door de kleine opgevouwen maat zeer makkelijk mee te nemen. Perfect om mee te nemen om mee te gaan winkelen en op reis. Zelfs prettig in de trein of op een boot (cruise) mee te nemen. Dit type scootmobiel heeft kleine wielen en daardoor een beperkte bodemvrijheid. Dit betekent dat dit type perfect functioneert op relatieve egale oppervlakken. Wegen/paden met grote kuilen of boomwortels zijn hier minder geschikt voor. Deze scoots zijn ondanks het formaat stabiel en dankzij de antikiepwielen ook veilig om te rijden. Max snelheid ligt op niveau wandelsnelheid (en dat is dan maximaal 6 km/pu) en actieradius rond de 12-15 km. (= bijna ±3 uur continu volgas rijden).

Opvouwbare/opklapbare scootmobielen zijn er in 2 types

 • Opvouwbare Scootmobiel: In zijn geheel opvouwbaar, zoals een vouwfiets. Zeer makkelijk en in een handomdraai klein te maken. Om in de auto te tillen wordt moet wel het gehele scootergewicht (18-22kg) worden opgetild.
 • Opklapbare Scootmobiel: Kleine scooters die eenvoudig in 4 delen uit elkaar te nemen zijn en in 4 kleine afzonderlijke onderdelen eenvoudig kunnen worden meegenomen. Het grote voordeel is dat elk onderdeel afzonderlijk van deze scooter max 14 kilo weegt, en daardoor dus geen groot gewicht hoeft te worden opgetild. Nadeel is dat het uit elkaar nemen en weer in elkaar zetten meer tijd kost dan van een scootmobiel wat in één handeling in zijn geheel opvouwt en weer ontvouwt.

Kleine volwaardige scootmobielen

Kleine volwaardige scootmobielen, welke door het formaat en wielmaat meer geschikt zijn voor buitengebruik, een grotere max snelheid hebben (12 -15 m/u) en tevens een grotere actieradius dan de opvouwbare. Deze scootmobielen zijn perfect voor het rijden “in de buurt” en gemakkelijk boodschappen doen in de winkel. Dit formaat met bijbehorende wendbaarheid leent zich om ook in winkels te rijden en dus met de scootmobiel inkopen te kunnen doen.

Voordelen van kleine volwaardige scootmobiel

Een kleine en volwaardige scootmobiel heeft een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Compact, daardoor ook makkelijk mee te nemen naar andere plaatsen
 • Wendbaar & kleinere draaicirkel
 • Sneller en comfortabeler dan een opvouwbare scootmobiel

Grote volwaardige Scootmobielen

Grote volwaardige scootmobielen die met een hogere snelheid en nog meer actieradius (vaak tot wel >30 km) een zeer comfortabele metgezel is op langere scootmobiel ritten. De snelheid van deze scoots is 15 – 20 km/u. Dit betekent een prettige snelheid voor grotere afstanden en tevens het grote voordeel dat een fietser met deze snelheid hier prettig naast mee kan rijden. Actieradius van deze scootmobielen kan met een groter (optioneel) accupakket oplopen tot >70 km.

Voordelen van grote volwaardige scootmobiel

Een grote en volwaardige scootmobiel heeft een aantal voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Comfortabel: instelmogelijkheden voor zitpositie, vaak voorzien van vering, gemaakt voor langer gebruik
 • Grotere accu(‘s): hierdoor dus ook een grote actieradius
 • Relatief snel (soms tot wel 20 km/pu) maar ook makkelijk langzamer te rijden
 • Veilig (vaak voorzien van knipperlichten, spiegels, toeter)

Met 3 of 4 wielen of andere mogelijkheden

Er zijn zowel scootmobielen met 3 als met 4 wielen. Het grote voordeel van driewielers is dat deze nog wendbaarder zijn dan 4-wielers. Wat je kiest is dus een beetje persoonlijk.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Een scootmobiel is een gemotoriseerd elektronisch voertuig. Daarom is het verplicht om een scootmobiel in ieder geval WA te verzekeren. Dit dekt schade aan andere personen of spullen. Voor een scootmobiel kost een WA verzekering een paar euro per maand. Als je scootmobiel verzekerd is krijg je een plaatje wat vroeger ook op een brommer zat. Dit moet je achterop je scootmobiel plaatsen. Een scootmobiel is bij bijna iedere verzekeraar te verzekeren (ANWB, Unigarant).

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general