Seniorentelefoon kopen? Dit zijn de beste seniorentelefoons van 2023

De Seniorentelefoon Combi is een handige combinatie van een senioren smartphone en een seniorentelefoon. De senioren smartphone is voorzien van een groot 5,5 inch touchscreen met een hoge resolutie en een intuïtieve gebruikersinterface die het gebruiksgemak vergroot. De telefoon beschikt over diverse handige functies, zoals een noodoproepfunctie, vergrootglas, camera en een geheugensteuntje. De seniorentelefoon is een klassieke telefoon met grote knoppen en een duidelijk leesbaar scherm. Beide toestellen zijn simlockvrij en geschikt voor alle providers. De combinatie van deze twee toestellen biedt senioren de mogelijkheid om te kiezen welk toestel het beste past bij hun persoonlijke voorkeur en behoeften. Bovendien wordt het gemakkelijk om overal bereikbaar te zijn, of het nu via een smartphone of een klassieke telefoon is. De Seniorentelefoon Combi is een uitstekende keuze voor senioren die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar communicatiemiddel.

Bestel de Seniorentelefoon combi vertrouwd bij de volgende webshops:

Ben je op zoek naar de beste seniorentelefoon? In een wereld die gedomineerd wordt door smartphones wordt de vaste telefoon weleens vergeten. Terwijl deze juist voor senioren ontzettend handig zijn om te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de HumanTechnik FlashTel Comfort III, een uitstekende vaste telefoon die zeer gebruiksvriendelijk is.

In deze koopgids staan nog veel meer goede seniorentelefoons. Het merk Gigaset heeft er zelfs meerdere in het assortiment zitten. We gaan je uitleggen wat de sterke punten van de verschillende telefoons voor ouderen zijn. En we vertellen je wat de voordelen van deze telefoons zijn.

5 keer de beste huistelefoon senioren van 2023 uitgelicht

Hieronder staan de 5 beste (en populairste) telefoons voor ouderen van dit moment. Ze hebben alle vijf hun specifieke kwaliteiten, waar we in de productomschrijvingen uitgebreid op ingaan.


HumanTechnik FlashTel Comfort III – Vaste telefoon – Grijs

Beste seniorentelefoon van 2023
HumanTechnik FlashTel-Comfort-III - Vaste telefoon - Grijs
✔️ Grote knoppen ✔️ Makkelijk in gebruik
€139,00
Niet op voorraad

De beste seniorentelefoon is de FlashTel Comfort III, van het merk HumanTechnik. Deze telefoon is perfect voor ouderen, vanwege de extra versterking van 30 decibel. De FlashTel Comfort III maakt het voor slechthorenden mogelijk om probleemloos een telefoongesprek te voeren.

Er zit geen vervorming op de extra decibellen. En vanwege het instelbare spraak uitgangsvolume maakt het niet uit of je hard of zacht praat. Deze huistelefoon voor senioren zorgt ervoor dat iedereen goed te verstaan is.

De FlashTel Comfort III heeft nog meer in petto. Door middel van een geïntegreerde ringleiding in de hoorn kan geluid rechtstreeks in uw hoortoestel binnenkomen. De telefoon heeft een bluetooth functie. Apparaten met bluetooth kunnen op de telefoon worden aangesloten, waardoor u van het beste comfort geniet.

Daarnaast heeft de beste seniorentelefoon 6 voorkeuzetoetsen en een elektronisch telefoonboek voor 50 nummers. Ook is er nummerherhaling mogelijk voor de 10 laatst gekozen nummers.

Bestel de HumanTechnik FlashTel Comfort III vertrouwd bij de volgende webshops:


Amplicomms PowerTel 2880 – Vaste telefoon met antwoordapparaat – Combo

Ook Amplicomms heeft een hele beste telefoon voor ouderen gemaakt. De PowerTel 2880 is een vaste telefoon met antwoordapparaat. Het is een combinatie set van een draadloze handset en een toestel met antwoordapparaat dat aan een snoer vastzit. Deze set is perfect te gebruiken in combinatie met hoortoestellen.

De versterking in de hoorn kan oplopen tot + 40 decibel. In de hoorn zitten 4 standen. Er is de natuurlijke stand, een bas en twee soorten lage tonen. Het handige van deze senioren telefoon is dat het zowel een vast als een mobiel toestel is. Als u tijdens het bellen even wilt weglopen, is dat geen enkel probleem.

De PowerTel 2880 is geschikt voor hoortoestellen met een T- of ringleidingstand. Er zijn 6 volumeniveaus, dus ook bij behoorlijke gehoorproblemen kunt u comfortabel een telefoongesprek voeren.

De telefoon heeft allerlei handige extra’s, zoals een menu in 7 talen en een goed af te lezen en kantelbaar scherm. Op het grote LCD scherm kunt u aflezen hoeveel batterij er nog in de telefoon zit. Mocht de stroom uitvallen, dan is het goed om te weten dat de telefoon ook werkt op AAA batterijen.

Bestel de Amplicomms PowerTel 2880 vertrouwd bij de volgende webshops:


Gigaset A735 duo – draadloze DECT telefoon

De naam van de Gigaset A735 duo geeft het al een beetje weg, deze seniorentelefoon bestaat uit twee handsets. Daardoor is er altijd een toestel in de buurt. De A735 duo is een gebruiksvriendelijke telefoon die u perfect in combinatie met uw hoortoestel kunt gebruiken.

Ook visueel gezien is dit een topapparaat. De knoppen zijn extra groot waardoor het eenvoudig is om het juiste nummer te kiezen. En omdat het toetsenbord verlicht is, kunt ook in het donker makkelijk een nummer intoetsen.

In het telefoonboek van deze telefoon voor ouderen kunnen maximaal 100 contacten worden opgeslagen. Uiteraard zit er ook nummerherkenning in, zodat u weet wie u aan de lijn krijgt. Op het scherm van de telefoon leest u behalve het nummer ook de tijd en de datum af. En er is een alarmfunctie.

De beste draadloze seniorentelefoon maakt het mogelijk om handsfree een telefoongesprek te voeren. En u kunt de telefoon ook makkelijk meenemen als u in de tuin bent. Het bereik buitenshuis is maar liefst 300 meter. Binnen is dat ook ruim, maar liefst 50 meter.

Bestel de Gigaset A735 duo vertrouwd bij de volgende webshops:


Gigaset E290 – draadloze huistelefoon – ideaal voor senioren

De Gigaset E290 heeft allerlei eigenschappen waardoor deze tot de beste seniorentelefoons behoort. Dat begint met het grote display, met een afmeting van 34 bij 37 millimeter. Het is een zwart-wit scherm dat een hoog contrast heeft en verlicht is.

Er zijn 2 toetsen beschikbaar om snelkeuzenummers in te stellen. En in het telefoonboek kunnen niet minder dan 150 namen. Zo vergeet u nooit meer een telefoonnummer. Wordt u weleens lastig gevallen via de telefoon, bijvoorbeeld door mensen die u iets willen verkopen? De Gigaset E290 kan maximaal 32 nummers blokkeren.

Deze telefoon is zoals gezegd ideaal voor senioren. Er zijn 2 akoestische profielen, een hoog en een laag. Zo kunt u gesprekken perfect verstaan. Is het geluid wat te zacht? Dan kunt u de boostmodus gebruiken om het volume extra luid te krijgen.

We willen er natuurlijk niet aan denken dat er iets vervelends gebeurt. Maar het kan altijd, zeker op wat latere leeftijd. Een valpartij in de avonduren, of u voelt zich niet lekker. De Gigaset E290 beschikt over een directe oproepfunctie. Door op een willekeurige toets te drukken wordt er een door u gekozen nummer gebeld.

Bestel de Gigaset E290 vertrouwd bij de volgende webshops:


Gigaset CL390A – Duo DECT telefoon – met antwoordapparaat

De Gigaset CL390A bestaat uit twee delen. De losse basis is aangevuld met een antwoordapparaat. Dit antwoordapparaat heeft een opnametijd van 20 minuten. Als u het geregeld afluistert, mist u dus nooit een belangrijke boodschap.

Het geluid van deze telefoon voor ouderen is perfect. Er zijn 2 geluidsprofielen, één voor hoge tonen en één voor lage tonen. Zo kunt u telefoongesprekken goed volgen, ook als uw gehoor wat minder goed is.

Ook het menu is gemaakt voor senioren. De tekens zijn extra groot, waardoor u alles goed kunt zien. Het display is sowieso al aan de ruime kant. Het geeft licht en de contrasten zijn hoog. Gigaset heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat u het goed kunt volgen.

Deze seniorentelefoon is niet alleen voor het bellen een aanwinst. Het plaatje mag er namelijk ook zijn. De CL390A is een echte design telefoon, die uw interieur siert. In het telefoonboek kunnen 150 nummers worden opgeslagen. En er zijn snelkeuzetoetsen voor mensen die u het vaakst belt.

Bestel de Gigaset CL390A vertrouwd bij de volgende webshops:


Wat is het verschil tussen een senioren telefoon en een senioren smartphone?

We hebben het in het begin van dit artikel al even gehad over de smartphone. Als u buiten komt lijkt het wel alsof iedereen alleen nog maar oog heeft voor de smartphone. Dit valt helemaal op als u met de trein of met de bus reist. Er wordt niet meer gesproken, maar zowat iedere passagier maakt gebruik van de smartphone.

Een senioren smartphone heeft zeker zijn voordelen. Het is een makkelijk te gebruiken mobiele telefoon waarmee u op internet kunt. Daar gebruikt u een touchscreen voor. U kunt korte berichten sturen via WhatsApp en foto’s maken om naar uw kinderen of kleinkinderen te sturen. Als u nu denkt: ‘hier heb ik geen behoefte aan’, dan kunt u beter een senioren telefoon met vaste lijn kopen.

Dit is eigenlijk de telefoon zoals u die vroeger gebruikte. Natuurlijk hoeft u de nummers niet meer letterlijk te draaien, maar het is wel een vaste telefoon. Een senioren telefoon werkt simpel en is vaak voorzien van extra’s voor senioren, zoals een groot display en mogelijkheden om het volume bij te regelen. Met een huistelefoon voor senioren kunt u niet internetten of berichten sturen, maar alleen bellen. Waar een telefoon oorspronkelijk voor bedoeld was.

Er bestaat overigens ook nog zoiets als een senioren mobiel. Dit is grotendeels hetzelfde als een smartphone, met dit verschil dat u niet op internet kunt. Berichten sturen via WhatsApp kan dus niet. U kunt met een senioren mobiel wel sms’en.

Dit zijn de voordelen van seniorentelefoons

In deze koopgids heeft u al een aantal voordelen van seniorentelefoons kunnen zien. Voor het overzicht zullen we ze hieronder voor u op een rij zetten en toelichten.

Geen poespas

Het is allemaal leuk, die technologie. Maar het wordt er allemaal niet eenvoudiger op. Zeg nu zelf, hoeveel senioren zeggen midden in een gesprek tegen u ‘klein moment hoor, het is tijd voor mijn BeReal.’? Weinig. Ook zijn er weinig senioren die weten dat dit een app voor sociale media is waarmee je binnen 2 minuten een selfie moet maken. Kennelijk zijn er mensen die dit leuk vinden.

Op een seniorentelefoon heeft u met dit soort poespas dus niks te maken. Deze telefoons doen waar ze voor bedoeld zijn, en dat is bellen. Ze hebben wel wat extra functies, maar geen onnodige. Daardoor zijn ze heel eenvoudig te gebruiken.

Grote toetsen en duidelijk scherm

Als u wat ouder wordt, kan uw gezichtsvermogen wat minder worden. Dat kunt u grotendeels oplossen met een (lees)bril. Maar die kleine toetsen op telefoons hè. Om nog even terug te pakken op de smartphone, die toetsen zijn ook voor mensen die alles perfect zien al klein.

De beste seniorentelefoons beschikken over grote toetsen. Ze zijn makkelijk te zien en hebben een formaat waardoor u niet zo snel de verkeerde toets indrukt. Dit kan natuurlijk gebeuren, maar aan de seniorentelefoon kan het eigenlijk niet liggen.

Ook het scherm is lekker groot. Zo kunt u altijd goed zien wie er belt, en kunt u de andere gegevens die op het scherm staan lezen. Vaak zijn dit de tijd, de datum en eventueel de temperatuur in de ruimte.

Ideaal voor mensen met gehoorproblemen

Niet alleen uw zicht vermindert als u wat ouder wordt, dit geldt vaak ook voor het gehoor. Vervelend, maar niks aan te doen. Met een goed gehoorapparaat kunt u face-to-face gesprekken prima volgen. Een telefoongesprek is vaak wat lastiger. De beste huistelefoon voor senioren heeft daar een oplossing voor.

U kunt het volume namelijk extra hard zetten. Hoe hard is per telefoon verschillend. Het kan om een plus van 30 decibel gaan, wat veel is. Een senioren telefoon beschikt daarnaast over hoge en lage tonen. Deze zijn soms moeilijk te verstaan, maar niet als u een goede telefoon voor ouderen in huis haalt.

En de beste seniorentelefoons kunnen gekoppeld worden met uw gehoorapparaat. Dan weet u helemaal honderd procent zeker dat het geluid van het telefoongesprek goed te verstaan is. Het bellen met een gehoorapparaat is overigens volledig storingsvrij.

Noodknop

U heeft in het overzicht al kunnen zien dat diverse seniorentelefoons mooie extra’s hebben. Zo kunt u belangrijke telefoonnummers onder snelkeuzetoetsen zetten. Dan kunt u denken aan uw kinderen of andere familieleden die in de buurt wonen, maar ook aan het alarmnummer.

In geval van nood kunt u bij sommige telefoons gebruikmaken van een noodknop. Door hierop te drukken wordt er meteen een door u vooraf uitgekozen nummer gebeld. Stel dat u gevallen bent of u voelt zich niet goed, dan hoeft u niet een compleet telefoonnummer in te toetsen. Daar is dan vaak geen tijd voor. U drukt alleen een toets in, en er wordt gebeld.

Een goede senioren telefoon vergroot de veiligheid. Daar profiteert niet alleen u van, maar ook uw dierbaren. Het geeft ze een gerust gevoel dat u over een goed werkende telefoon voor ouderen beschikt. U kunt hen altijd bereiken, en andersom is dit ook het geval.

Conclusie: dit is de beste seniorentelefoon voor u

Een senioren telefoon met vaste lijn is een uitstekende keuze. Het zijn telefoons die zeer gebruiksvriendelijk zijn. Daarnaast geven ze een hoop rust, zowel bij u als bij uw familieleden en andere dierbaren.

We hebben in dit artikel naar de beste seniorentelefoons gekeken. De FlashTel III van HumanTechnik is een topapparaat. Deze telefoon kan gekoppeld worden met uw gehoorapparaat en is van alle gemakken voorzien.

De PowerTel 2880 van Amplicomms is van hetzelfde niveau. Een prima seniorentelefoon die zowel vast als draadloos kan worden gebruikt. Wilt u een wat goedkoper model kopen, dat uiteraard wel van goede kwaliteit is? De Gigaset A735 duo is dat toestel. Het zijn er zelfs twee, waardoor u altijd een telefoon in de buurt heeft.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general