Voordelen van vroegtijdig afsluiten overlijdensrisicoverzekering

Je zit in de bloei van je leven. Misschien zit de honeymoonfase van je huwelijk er net op of zit je op een roze wolk na de geboorte van je kind. Waarom zou je dan nadenken over je overlijden, iets wat hopelijk nog erg ver weg ligt? In deze blog leggen we uit waarom het toch verstandig kan zijn om hier nu al goed op voorbereid te zijn.

Bescherm je dierbaren

Je overlijden is niet iets wat je kunt plannen. In sommige gevallen gebeurt het erg onverwachts. Naast het feit dat het voor je dierbaren, bijvoorbeeld je kinderen, emotioneel zwaar is, kunnen ze hierdoor ook te maken krijgen met financiële lasten. Daarom kan het geruststellend zijn om alvast een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Dit biedt namelijk financiële zekerheid voor je nabestaanden.

Een overlijdensrisicoverzekering is gemakkelijk af te sluiten. De looptijd, de begunstigde en het vrij te komen bedrag kies je zelf. Als je alleenstaande ouder bent, kun je je kind of kinderen begunstigde maken. Als je vóór je 75e komt te overlijden en de verzekering nog niet is afgelopen, wordt het zelfgekozen geldbedrag uitgekeerd aan de begunstigde(n). Hiermee kan bijvoorbeeld de hypotheek of de huur van je huis betaald worden. Dit maakt het leven van je nabestaanden iets gemakkelijker in deze zware periode.

Voordelen vroeg afsluiten

Er zitten veel voordelen aan het vroegtijdig afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Hoe jonger en gezonder je bent, hoe minder premie je hoeft te betalen. Het bedrag van deze premie verschilt dus per persoon en per verzekering. Je kunt gemakkelijk je overlijdensrisicoverzekering vergelijken om erachter te komen wat jij maandelijks zult moeten betalen. Goed om te weten: niet-rokers krijgen korting bij het afsluiten van hun overlijdensverzekering. Je kunt de overlijdensrisicoverzekering afsluiten vanaf je 18e tot je 65e, en de looptijd hiervan ligt tussen de 10 en 50 jaar.

Soorten overlijdensrisicoverzekeringen

Ook hangen de kosten die je maandelijks betaalt af van de soort overlijdensrisicoverzekering die je afsluit. Er zijn namelijk drie soorten waar je tussen kunt kiezen. Het kan zo zijn dat je premie per maand verschilt, dat ligt dan aan de soort overlijdensverzekering die je hebt afgesloten. De meest voorkomende soort is de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Hierbij blijft de maandelijkse premie en het bedrag dat je hebt verzekerd gelijk. Bij een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering, daalt het uit te keren bedrag. Aan het einde van de looptijd van de overlijdensverzekering, wordt er niks uitgekeerd. Het bedrag staat dan namelijk op € 0. Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering lijkt hierop, maar hierbij daalt het verzekerde bedrag jaarlijks met een zelf gekozen percentage.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general