Weet jij al welke zorgverzekering jij volgend jaar neemt?

Aan het eind van het jaar maken de verzekeringsmaatschappijen de polissen voor het nieuwe jaar bekend. Vanaf dat moment kun je ook weer gaan kijken of het misschien de moeite waard is om over te stappen op een nieuwe aanbieder. Een zorgverzekering is verplicht, maar dat wil niet zeggen dat je geen keus hebt in welke verzekering je neemt. Er zijn namelijk vele manieren om de kosten laag te houden, zonder dat je hoeft in te leveren op de dekking van je verzekering. Wij laten je graag zien hoe jij een verzekering kunt nemen die geheel op jou is afgestemd en die toch nog heel betaalbaar is.

Vergelijk diverse aanbieders

Een zorgverzekering wordt niet slechts door een partij aangeboden. Daardoor ontstaat concurrentie onder de diverse aanbieders en daar kun je als consument van profiteren. Bekijk daarom jaarlijks wat de aanbiedingen van alle maatschappijen zijn zodat je snel kunt zien waar jij de beste deal kunt sluiten. Sommige verzekeringsmaatschappijen richten zich namelijk op een speciale groep: mensen die veel zorg nodig hebben, mensen die veel aan alternatieve zorg doen etc. Kies jij deze zorgverzekeraar dan kan dat een mooi voordeel oplopen. Vind je het lastig om alle opties te vergelijken? Gebruik dan een vergelijkingssite. Hierop kun je aangeven wat jij belangrijk vindt en vervolgens zie je welke verzekeraar het beste bij jouw wensen aansluit.

Het eigen risico

Als je een zorgverzekering afsluit, moet je een zorg premie betalen. Dit is het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan je verzekering. Je kunt dit bedrag verlagen door te kiezen voor een hoger eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf eerst moet betalen wanneer je gebruik gaat maken van de zorg. Hoe hoger deze drempel, hoe minder je betaalt voor je zorgverzekering. Let er echter wel op dat je een realistische drempel kiest. Als je niet zomaar 800 euro of meer bij kunt leggen, is het niet verstandig om te kiezen voor een heel hoog eigen risico. In dat geval is het beter om een hogere zorgpremie te betalen omdat je dan niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ziek worden is al vervelend genoeg.

Al je verzekeringen bij dezelfde aanbieder

Een laatste manier om geld te besparen is door je verzekeringen allemaal bij een en dezelfde partij af te sluiten. Op die manier kun je vaak profiteren van pakketkorting. Dat kan tot wel tien procent per jaar besparen en dat is een behoorlijk bedrag. Als je het geld hebt liggen, dan kun je ook besluiten om je zorgpremie in een keer te betalen. Als je dat doet, krijg je vaak ook een paar procent korting. Zo weet je zeker dat je goed verzekerd bent en toch heb je van mooie voordelen geprofiteerd. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw verzekeraar.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general