xl xxl zorgproducten

XL en XXL zorgproducten van Tomzorg

Sinds dit jaar heeft Tomzorg haar assortiment uitgebreid met XL en XXL zorgproducten. Al deze zorgproducten zijn ontwikkeld en gecertificeerd om zwaardere gewichten te ondersteunen. Hiermee zijn ze allemaal veilig in gebruik! Al deze producten zijn met zorg uitgekozen om er zeker van te zijn dat u kunt kiezen wat bij u past. Hieronder vindt u ons nieuwe assortiment.

XL en XXL zorgproducten van Tomzorg

De XL en XXL zorgproducten van Tomzorg zijn allemaal met zorg uitgekozen en voorzien van een keurmerk. Hieronder vindt u de belangrijkste informatie omtrent ons nieuwe assortiment.

  • Verschil XL en XXL
  • Waarom kiezen voor XL en XXL?
  • Veiligheid

Verschil tussen standaard, XL en XXL

  • Standaard gewicht < 125 kilo
  • XL = voor gebruikers tot maximaal 200 kilo
  • XXL = voor gebruikers > 200 kilo

Waarom kiezen voor XL en XXL zorgproducten?

Zwaardere personen hebben sterkere zorgartikelen nodig die hun stabiliteit bieden. Dit komt omdat wat zwaardere personen vaak iets minder ‘zeker’ bewegen en hierdoor iets minder stabiel zijn. Daarom zullen zij meer ondersteuning nodig hebben bij het opstaan of gaan zitten, en daarbij alle mogelijke transfers.

De XL en XXL producten zijn speciaal (qua materiaal en uitvoering) gemaakt voor de zwaardere mensen. Dit houdt in dat ze bestaan uit zwaardere materialen waarbij de verbindingen groter zijn en waarbij de basis groter is (bijv. poten die verder uit elkaar staan). Verder zijn deze producten zo ontwikkeld om stevig vast te pakken en de gebruiker een zeker gevoel te geven. Deze combinatie van zwaarder en stabieler geeft dus maximale ondersteuning en maximale zekerheid om veilig te bewegen.

Veiligheid

Veiligheid is dus een belangrijk punt, aangezien een zwaarder persoon harder en vaak ongecontroleerder valt. Door het grotere gewicht valt iemand nu eenmaal harder maar ook ongecontroleerd omdat een zwaarder persoon net wat minder snel is en tevens meer gewicht moet tegenhouden tijdens de val. Daarom is het voorkomen van vallen bij deze gebruikersgroep zeer belangrijk. Vallen kan worden voorkomen doordat het product sterker is, waardoor niets afbreekt. Daarnaast biedt een sterker product maximale stabiliteit.

Alle Tomzorg XL en XXL producten zijn uitgebreid getest en voorzien van certificeringen van de beste keurmerken voor deze zorgartikelen. Hiermee is veiligheid gegarandeerd en zijn deze producten goed in gebruik voor zwaardere personen.

Mobiliteitsproducten en hygiëne 

Vaak hebben zwaardere personen hulp nodig bij het lopen. Tomzorg biedt verschillende oplossingen die ervoor zorgen dat men in beweging kan blijven. Dit kan zowel met een wandelstok XLlooprek XL en of de Rollator Peter. Daarnaast biedt Tomzorg meerdere hygiëne zorgproducten. Met de Douchestoel kan men lekker lang douche zonder moe te worden en het opstaan van het toilet is 100% prettiger met onze toiletverhoger XL.  

Meer vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze XL en XXL producten? Bel dan met 085-021 24 24 of stuur een mail naar info@tomzorg.nl. Tevens kunt u bij ons terecht in de showroom op dinsdag t/m vrijdag vanaf 10:00 t/m 17:00 uur en zaterdag vanaf 10:00 t/m 15:00 uur. De showroom is gelegen aan de Corridor 2 in Breukelen. Gelegen tussen treinstation Breukelen en afslag Breukelen aan de A2 zijn wij eenvoudig te bereiken met de auto of openbaar vervoer.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general