Zit en slaap (zorg)hulpmiddelen

Tomzorg heeft meerdere zorghulpmiddelen voor u die u helpen bij comfortabel zitten en slapen. U kunt denken aan sta-op stoelen, kussens, matrassen en losse hulpmiddelen. Wij van Tomzorg kunnen u perfect helpen om de juiste keuze te maken op basis van vele jaren ervaring.

Assortiment seniorenbedden via Tomzorg.nl

Wanneer men spreekt over seniorenbedden, wordt er een bed bedoeld met een vaste (meestal houten) ombouw, waarin de matrashoogte hoger kan worden ingesteld dan de meest gangbare bedden. Onder seniorenbedden vallen diverse types hoog-laag bedden, bed-in-bed systemen, sta-op bedden, matrassen, kussens, nachtkastjes en allerlei accessoires die het verblijf in bed een stuk prettiger kunnen maken. Bij deze bedden denken veel mensen aan ziekenhuizen en niet aan een prettige, huiselijke omgeving maar met alle mooie ombouwen en accessoires hoeft dat helemaal niet. Tomzorg levert het volgende:

Hoog-laag bed

Een belangrijk punt voor een hoog-laag bed is, omdat dat in sommige gevallen voor de ARBO-wet verplicht is. Gezondheidsinstellingen of zorg aan huis zullen altijd vragen naar een hoog laag systeem in een bed. Het is nu eenmaal eenvoudiger en lichamelijk minder zwaar voor verzorgers om iemand in bed te verzorgen “op hoogte” dan in een laag standaard bed. Daarnaast is het belangrijk te weten of iemand nu of op termijn systemen rond het bed nodig heeft, bijvoorbeeld tegen uit bed vallen of om te voorkomen dat de patiënt ‘s nachts gaat dwalen.

Bed-in-bed systemen

Dit is een elektrische lattenbodem die niet alleen een hoofd en voeteneinde verstelling heeft maar tevens ook een hoog-laag functie. Hiermee kunt u van een “normaal” seniorenbed een hoog-laag bed maken. Deze systemen zijn zonder onrusthekken maar met extra “trendelenburg”-functie. Bij een bed-in-bed systeem moet altijd een seniorenbedombouw worden gekocht om het bed te completeren.

Seniorenbed en/of sta-op bed

Seniorenbedden, ook wel sta-op bedden genoemd, zijn bedden met een houten ombouw waarin de bedbodem op diverse vaste hoogten (dus hoger) kunnen worden afgesteld en daarmee het in en uit bed stappen vergemakkelijken. Dit kan nog beter met elektrische bedbodems.

Matrassen

Een speciaal uitgekozen assortiment, met eigenschappen specifiek geschikt voor verzorgingsbedden en seniorenbedden.

Slaap accessoires

Accessoires zijn natuurlijk ook bij Tomzorg te bestellen. Denk aan speciale nachtkastjes voor hoog-laag bedden, leestafels, boekhouders, bedbeugels, pakpalen, glijzeilen, losstaande papegaaien, maar ook bijvoorbeeld urinaals en urinaalhouders voor aan bed, enzovoort.

Het kiezen van het juiste slaapsysteem is zeer persoonlijk kan best een lastig traject zijn. Mocht u daarom nog vragen hebben dan kunt u altijd ons servicenummer bellen op 085-021 24 24 of mailen naar info@tomzorg.nl. Tevens kunt u bij ons langskomen bij ons in de showroom op dinsdag t/m vrijdag vanaf 10:00 t/m 17:00 uur en zaterdag vanaf 10:00 t/m 15:00 uur. U kunt de showroom vinden aan de Corridor 2 in Breukelen. Gelegen tussen het treinstation en afslag Breukelen, A2 zijn we goed te bereiken met de auto en openbaar vervoer.

Zit en rugkussens

Naast dat u comfort wil hebben tijdens het slapen, wilt u ook een steun bij het zitten. Dit kan in de vorm van zitkussens en kussen in uw rug. De zit zijn nodig zodra men last heeft van het zitvlees of dat de doorbloeding niet goed genoeg is tijdens de zitpostite. Daarom hebben wij verschillende ringkussens en zitkussens in een hoek of voorgevormd naar het lichaam.

Zitkussens

De ringkussens helpen bij problemen bij het zitvlees en zijn vaak op aanraden van de dokter of fysiotherapeut. De voorgevormde kussens zijn v.z.v. anti-decubitus laag zodat er geen doorzit/lig problemen ontstaan. De zitkussens in een hoek zijn speciaal voor de doorbloeding en zijn daarom ook in meerdere hoeken verkrijgbaar. De zitkussens kunnen op meerder plekken gebruikt worden. Denk daarom niet alleen aan een stoel maar ook aan een bank of rolstoel.

Rugondersteuning

Je rug is het duurste onderdeel van het lichaam is een uitspraak die je vaak hoort. Dit klopt ook wel en daarom kunt u ook best een steuntje gebruiken in uw rug om goed te zitten. Want niet iedereen is goed genoeg getraind om de juiste zithouding vol te houden. Dan helpt een rug ondersteuning kussen u om de juiste positie aan te houden voor een lagere periode in elke stoel. Dus ook in uw camping of autostoel. Want dat zijn meestal stoelen die niet helemaal de juiste vorming bieden die u nodig heeft.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general