Bedtafel kopen? Lees alles over verschillende soorten bedtafels

Een bedtafel is, zoals het woord al doet vermoeden een tafeltje voor op bed. Het zorgt voor veel gemak en comfort. Komt u moeilijk uit bed maar vindt u het fijn om te eten, lezen, computeren of puzzelen in bed? Een handig bedtafeltje biedt in dat geval uitkomst. Tomzorg heeft diverse modellen getest zodat u makkelijk een bedtafel vindt die aansluit bij uw wensen.

Natuurlijk kan een bedtafeltje ook gebruikt worden om uw bezigheden uit voeren op de bank of in uw favoriete stoel. De bedtafels zijn veelal verrijdbaar, verstelbaar en kantelbaar. Op die manier kunnen ze voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Voorkom ongemak in huis en profiteer van de voordelen van een bedtafel.

Bedtafel kopen: waarom eigenlijk?

Als u bedlegerig bent is het fijn als u zichzelf kunt vermaken en om dagelijkse bezigheden te kunnen blijven doen. Denk aan eten, drinken, schrijven of lezen met een kopje thee erbij. Een stabiele ondergrond is hierbij erg belangrijk. Met een bedtafeltje kunt u hier zorgeloos van genieten. Doordat de meeste bedtafels verrijdbaar en verstelbaar zijn kunt u deze ook gebruiken op andere plekken in het huis. Bijvoorbeeld om te kunnen eten op de bank of te computeren in uw stoel.

Verschillende soorten bedtafels

Er bestaan een paar verschillende soorten bedtafels. Naast de ‘gewone’ bedtafel bestaat er ook een bedtafel op wielen. Hieronder beschrijven we per type bedtafel de belangrijkste verschillen en kenmerken.

Gewone bedtafels

Bij het uitzoeken van een bedtafel heeft u keuze uit een standaard model of een variant op wielen. De gewone variant heeft (vaak) vier poten waarbij de voorste en achterste poten met elkaar verbonden zijn. Hierdoor is het bedtafeltje erg stevig en blijft hij goed staan. Een groot voordeel van de standaard modellen is dat ze niet veel ruimte in beslag nemen. Ideaal dus om mee te nemen op reis!  Bekijk bijvoorbeeld het bedtafeltje van Aidapt. Het blad is vrij ruim en tevens te kantelen. Een goed basis model bedtafel dus. Verder is het belangrijk om uzelf af te vragen waarvoor u de bedtafel vooral gebruikt.

Onze aanbevelingen voor een gewone bedtafel

Bedtafel op wielen

Bedtafel met wielen

Wilt u nog meer gemak? Kies dan voor een bedtafel op wielen. Doordat een bedtafel op wielen verrijdbaar is kunt u deze bedtafel voor meerdere doeleinden gebruiken en op verschillende plekken in huis. Met de bedtafel van Aidapt kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk eten of lezen in bed, op de bank of in uw favoriete fauteuil. Bovendien schuift u een bedtafel op wielen gemakkelijk zelf aan de kant. De bedtafels zijn er ook in een luxe variant. Deze modellen zijn niet alleen voorzien van wielen, ook het tafelblad is kantelbaar. Hiermee past u de tafel gemakkelijk aan uw behoeftes aan. 

Onze aanbevelingen voor een bedtafel op wielen

In hoogte verstelbare bedtafels

Veel bedtafeltjes zijn in hoogte te verstellen zodat de gebruikshoogte afgestemd kan worden op degene die in bed ligt. Bij de nog luxere bedtafels is soms zelfs het tafelblad verstelbaar. Erg praktisch wanneer het blad over het bed wordt geplaatst maar het komt toch niet ver genoeg. Door middel van een stelknop kan het blad 15 cm extra opzij (over het bed) worden geschoven.

Bedtafel met rand

Om een bedtafel veilig te kunnen gebruiken is het belangrijk dat er geen spullen vanaf kunnen rollen. Zeker wanneer u een kopje thee drinkt in bed. Daarom zijn de bedtafels voorzien van opstaande randen zodat er geen kopjes, glazen of spullen vanaf kunnen glijden of rollen. Het is dus belangrijk dat u goed nadenkt hoe en waarvoor u de bedtafel wilt gebruiken. Bij het spelen van een spelletje, kijken van een filmpje of achter de laptop zitten vereist een andere benadering dan wanneer u bijvoorbeeld wilt eten en drinken.

Tomzorg is uw thuiszorgwinkel

Kortom, een bedtafel maakt het mogelijk om zorgeloos te kunnen eten, drinken of lezen in bed. Door de verschillende mogelijkheden vindt u er altijd een die bij uw wensen past. Bekijk ons assortiment en kies voor een bedtafel op wielen, zonder wielen of eentje die in hoogte verstelbaar is. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met een bedtafel kopen. Alle zorgproducten uit ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd met persoonlijke service.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general