Seniorenbed

Seniorenbed uitzoeken en kopen lijkt heel ingewikkeld en er zijn inderdaad verschillende mogelijkheden en aandachtspunten waar rekening mee dient te worden gehouden. Tomzorg helpt u graag bij het uitzoeken van een bed. U kunt gelijk kijken bij het assortiment van Tomzorg

Wat is een seniorenbed?

Wanneer men spreekt over een seniorenbed, wordt er een bed bedoeld met een vaste (meestal houten) ombouw, waarin de matrashoogte hoger kan worden ingesteld dan de meest gangbare bedden. Dit wordt bereikt door de lattenbodem onder het matras in het bed door middel van speciale beugels hoger “in te hangen”. Daarbij zijn deze bedden leverbaar in combinatie met diverse types (elektrische) lattenbodems en “hoog-laag lattenbodems” in vele uitvoeringen, zowel 1- persoon als 2-persoons. Met een hoog-laag lattenbodem is zelfs de matras in een seniorenbed elektrisch in hoogte verstelbaar, vergelijkbaar met een totaal professioneel hoog-laag-verpleegbed. Deze bedden hebben alleen GEEN zijhekken/onrusthekken. Deze bedden kunnen worden gecompleteerd met divers accessoires zoals een papegaai, diverse opsta-hulp-beugels, enzovoort. De veiligheid en het in- en uitstappen wordt hierdoor verbeterd. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij Tomzorg.

Waarom een seniorenbed?

Comfort en goed slapen op hogere leeftijd moet niet onderschat worden. Een seniorenbed wordt gekozen indien men een bed zoekt dat meer comfort biedt, dat hoger is voor een eenvoudiger uitstap en waar mogelijk tevens een hoog-laag functie in kan worden geboden zonder direct een meer “ziekenhuis achtig bed” te moeten aanschaffen. Tegenwoordig blijft de moderne oudere langer zelfstandig wonen. Een goed gekozen bed kan hierin een aanzienlijke bijdrage leveren. Bij een hoger bed bijvoorbeeld stapt men comfortabel in én uit bed. Ook de rug wordt niet onnodig belast bij het opmaken van het bed. Vanuit de thuiszorg wordt soms ook vanwege ARBO-regelgeving gevraagd om een hoog-laag bed. De optionele wieltjes onder het bed maakt het schoonmaken eenvoudiger en het bed is vlot te verplaatsen om bijvoorbeeld aan beide zijden van het bed zorg te kunnen geven. Ook de uit elkaar-rijd-functie van een tweepersoonsbed geeft de mogelijkheid eenvoudig onder het bed schoon te maken en tevens aan beide zijden zorg te kunnen geven.

Het belangrijkste verschil tussen een seniorenbed met een hoog-laagfunctie en een hoog-laag verzorgingsbed is dat een seniorenbed geen onrusthekken heeft.

Waarom een seniorenbed via Tomzorg?

Bij Tomzorg hebben wij jaren ervaring met seniorenbedden. In ons onderstaande advies vindt u seniorenbedden van goede kwaliteit met een correct prijsniveau. Wij besparen u het lange onderzoekstraject.

Onze topselectie seniorenbedden

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general