Sta-op stoel informatie

Een sta-op stoel is een aangepaste fauteuil met één of meerdere motoren die ervoor zorgen dat de diverse functies van de stoel kunnen worden bediend. Afhankelijk van het type stoel dat u kiest zijn dat bijvoorbeeld voetenbank, zitvlak en rugleuning. De bediening van deze motoren gaat in de meeste gevallen met een afstandsbediening. Hierdoor kunt u op uw gemak in de stoel blijven zitten terwijl u de stoel instelt naar uw nieuwe wensen. 

Tomzorg is reeds vele jaren in samenwerking met fysio- en ergotherapeuten werkzaam in de revalidatietechniek en weet daarom alles over sta-op stoelen. We vertellen u graag over alle mogelijkheden en kiezen na het inventariseren van al uw wensen graag samen met u een stoel die het beste bij u past.

De basis van een sta-op stoel

sta op stoel uitgelegd

Een sta-op stoel is ontwikkeld voor mensen die moeilijk uit hun stoel kunnen opstaan en meestal ook moeilijk kunnen gaan zitten. Gebruik maken van een gewone stoel kan daardoor veel energie kosten. De sta-op stoel helpt u met gaan zitten en opstaan, waardoor u weer mobiel en prettig kunt wonen.

Tevens is de sta-op stoel perfect om rustmomenten in te vinden, waarvoor u anders naar het bed moet lopen. Deze stoelen kunnen zo versteld worden dat ook slapen hierin plezierig is. Aangezien u als u ouder wordt steeds meer te maken krijgt met vermoeide benen, is het belangrijk de benen regelmatig rust te geven en te ondersteunen.

Naarmate de stoel meer motoren heeft, kunnen de diverse verstelmogelijkheden afzonderlijk worden bediend. In de Tomzorg-video waarin over alle soorten stoelen uitleg wordt gegeven, vertelt Tomzorg ook over de (ergonomische) voordelen van de diverse stoelen in combinatie met de diverse motoren.

Verschillende soorten sta op stoelen

We hebben het al even benoemd, maar er zijn meerdere soorten sta op stoelen. Je kan vaak kiezen tussen modellen met 1 motor en met 2 (of soms zelfs nog meer) motoren. Een belangrijk verschil is de prijs. Modellen die voorzien zijn van 1 motor zijn goedkoper, modellen die meerdere motoren hebben zijn duurder maar kunnen ook beter afgesteld worden.

De beste sta op stoel

Wil je een sta op stoel kopen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de beste sta op stoel aanschaft. Alleen hierdoor kunt u hem comfortabel en optimaal gebruiken. Voor uw gemak hebben wij hieronder enkele topselectie sta-op-stoelen geselecteerd. Dit zijn allemaal kwalitatief goede modellen voor een prima prijsniveau.

Tomzorg.nl
Logo
Enable registration in settings - general